Foto: elements.envato.com

Izgradnja parka za ekstremne sportove, na prostoru između Kineske četvrti, Češkog magacina i Studentskog doma „Nikola Tesla”, u završnoj je fazi, tako da će Novosađani imati priliku da do kraja godine isprobaju „pamptrak” i „parkur” poligon.

Inače, reč je o gotovo 30 miliona dinara vrednoj investiciji koja se realizuje po sistemu „ključ u ruke”. Poligoni će biti namenjeni korisnicima različitih godina i interesovanja, a, kako je svojevremeno objašnjeno, želja nadležnih je da kroz taj projekat podrže ulaganja u sportsku infrastrukturu.

Poligon za biciklizam, u obliku srca/slova M, zamišljen je kao kombinacija isturenih krivina, s tim da će ta staza biti duga 47 metara. Osim za bicklizam, poligon će biti pogodan i za vožnju rolera, skejtborda, trotineta, ali će moći da ga koriste i osobe u invalidskim kolicima.

Foto: elements.envato.com

U okviru „parkur” parka za rekreaciju, dimenzija 14×17 metara, sa sigurnosnom zonom površine 238 kvadrata, biće postavljena oprema poput prečke za preskakanje, lopte za preciznost, „pauk” kaveza, vratila, osovine za ravnotežu, penjalice, grede…

Kada je reč o parternom uređenju prostora, intervencije bi, imajući u vidu blizinu Dunava, trebalo da budu minimalne, prilagođene zonama zaštite i vegetaciji. Slobodni prostor će, kako je objašnjeno, biti ozelenjen i opremljen urbanim mobilijarom, tako da novi sadržaji budu uklopljeni u ambijent.

dnevnik.rs

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Student
05/12/2022 16:55

Predstavljaće velik problem studentima zbog buke koju će praviti!

Student
05/12/2022 17:01

Ne nalazi se uopšte izmedju ovih objekata, već direktno ispred ulaza Doma “Nikola Tesla”. To će predstavljati veliki problem za studente koji žive na toj strani doma zbog buke koju prave ljudi sa skejtovima!!!

Vidoje
05/12/2022 19:14
Reply to  Student

Ionako tamo niko nista ne uci nego sluzi kao j*barnik i rasadnik bluda i nemorala. Studenti uce po ucionicama

Hell
05/12/2022 19:54

vec ima kod limanskog parka koji se nekoristi pa se i ovaj nece koristiti lepo pranje para