Претрага
Претрага
Close this search box.

USKORO! Nešto potpuno novo u svetu PODKASTA! Svakodnevno, lokalno i globalno – INFO PODKAST!

Foto: Gradske info

Ekipa portala Gradske info je odlučila da se u pogledu podkasta vrati izvornim standardima i svim ljubiteljima ovog formata ponudi nešto što ne postoji u Srbiji, a to je INFO podkast.

Naime, podkast (eng. podcast) predstavlja digitalnu datoteku koja sadrži audio ili audio-video zapis koji se distribuira preko interneta, a namenjen je gledanju ili slušanju na računaru, digitalnom prenosnom plejeru (kao što je naprimer „Ipod“) ili mobilnom uređaju.

Iako su na početku podkasti bili isključivo u audio formatu, u Srbiji, kao i u ostatku sveta video format preuzima primat, tako da podkasti gube svoj prvobitni smisao i sve više počinju da liče na video intervjue koje viđamo svakodnevno na malim televizijskim ekranima.

Foto: Gradske info
Iz razloga što je format podkasta prestao da bude ono što je izvorno bio, Gradske info su odlučile da se vrate korenima i da svojim čitaocima ponude nešto sasvim novo, a to je INFO podkast.

Autori INFO podkasta će se svakog radnog dana u kratkoj audio formi baviti različitim društvenim, političkim, ekonomskim i kulturološkim fenomenima, kako u Srbiji, tako i na globalnom nivou.

Svi ljubitelji podkasta će imati prilike na društvenim mrežama „Facebook“, „Instagram“, „YouTube“, kao i platformama „Spotify“ i „Apple Podcast“ da prate razmišljanja autora INFO podkasta i da se informišu o svim lokalnim i globalnim temama.

gradskeinfo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага