Претрага
Претрага
Close this search box.

Uskoro počinje izgradnja PRVE VELETRŽNICE U NOVOM SADU – JKP “Tržnica”: Dezinformacija je da se nakon gradnje ukida Kvantaška pijaca!

Foto: Ilustracija/Printscreen/en.wikipedia.org
Komisija za planove je u februaru 2023. godine stavila na javni uvid Plan detaljne regulacije Radne zone „Sever 2“ kojim su urbanisti predvideli i lokaciju za veletržnicu u Novom Sadu.

Kako za NS Uživo ističu iz JKP „Novosadska tržnica“, nakon završetka javnog uvida, kao i svi drugi, i ovaj plan detaljne regulacije stavlja se na razmatranje odbornicima na sednici Skupštine grada Novog Sada, a projektovanje, izgled i izgradnja veletržnice zavise od odluka nadležnih institucija Grada Novog Sada.

Takođe, od planova i daljih strateških odluka Grada Novog Sada zavisi da li će i kada veletržnica biti izgrađena.

Plan detaljne regulacije radne zone “Sever 2” obuhvata 259,7 hektara zemljišta na kojem se pretežno nalaze industrijski objekti i drugi privredni sadržaji. Ovo je prostor čija je granica na severu Kanal DTD, na istoku Sentandrejska ulica, na jugu Partizanska i Put Novosadskog partizanskog odreda sa železničkom prugom ka Subotici, koja je istovremeno i zapadna granica.

Prema planu, veletržnica bi zauzimala malo više od 10 hektara. Obavezna je izrada urbanističkog projekta kojim se planira da maksimalna visina objekata bude dva sprata, indeks zauzetosti do 50 odsto.

Kvantaška pijaca i dalje ostaje na raspolaganju Novosađanima

Foto: JKP “Tržnica” Novi Sad

S obzirom da su mediji ranije navodili da će Kvantaška pijaca biti ukinuta nakon izgradnje veletržnice, iz JKP „Tržnica“ demantuju vest kao netačnu ističući dalje planove za ovu novosadsku pijacu na kojoj sugrađani po nešto povoljnijim cenama pazare voće i povrće na veliko.

Kada je u pitanju Kvantaška pijaca nije u planu njeno ukidanje, a trajno rešenje za ovu pijacu će biti po najvišim standardima i pružiti najbolje uslove našim zakupcima, kao i najbolji kvalitet našim kupcima – istakao je Vladimir Stojković, direktor JKP “Novosadska tržnica”.

nsuzivo.rs

Tagovi:

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Mali
11.04.2023 12:08

Ukidaju Kvataš sigurno jer zašto bi stanari G zgrada gledali u pijacu kad može još 5-6 zgrada od G tu da bude.

Gost
Vidoje
11.04.2023 13:54
Odgovori  Mali

Ne ukidaju nego premestaju

Gost
Mali
11.04.2023 18:13
Odgovori  Vidoje

Premeštaju da bi bila što dalje od grada. Tako da je to korak da je ukinu. Isto dođe.

Gost
Zoki
11.04.2023 17:38

Premestali su i autobusku…..pa ko je bese platio investitoru penale…..

Gost
Slavako
11.04.2023 19:57

Na kvantasu se ne prodaje voće i povrće vec sercovana i faks roba.

Gost
Djema
11.04.2023 22:10

smesni ste….sve ste unistili..kvantas za dve godine nece postojati…politika Kurcubic-Jataganac..

Povezane vesti

Претрага