Osma po redu Letnja jazz akademija Novi Sad – Dortmund u organizaciji Kulturnog centra Novog Sada održaće se od 14. do 21. jula u Novom Sadu.

Projekat se realizuje kao deo saradnje bratskih gradova, Novog Sada i Dortmunda, koja traje više od tri decenije. I ove godine, Kulturni centar Novog Sada će Letnju džez akademiju organizovati u saradnji sa Muzičkom školom “Isidor Bajić“.

Osim što se uči i svira džez, sklapaju se i prijateljstva, te nastaju ideje o zajedničkim projektima. Zahvaljujući gradovima Dortmundu i Novom Sadu i drugim partnerima i sufinansijerima, učešće u radu Letnje jazz akademije nema kotizaciju. Svi zainteresovani polaznici mogu se prijaviti do 13. jula, a prijavu za osmu Letnju jazz akademiju Novi Sad – Dortmund mogu preuzeti na sajtu Kulturnog centra Novog Sada popuniti je i poslati na imejl adresu:  [email protected] Prijava se može izvršiti i lično, dolaskom u Kulturni centar Novog Sada (Novi Sad, Katolička porta 5).

Letnju jazz akademiju Novi Sad – Dortmund ove godine predvodiće Uve Plat (Uwe Plath), saksofonista i predavač na Akademiji u Dortmundu, dok će profesorski tim činiti profesori iz Srbije i inostranstva.

Na osnovu nivoa znanja polaznika biće formirane grupe koje će tokom prepodneva i popodneva imati teorijsku i praktičnu nastavu. Osim što će polaznici moći da nauče da sviraju džez, a iskusniji i da usavršavaju svoje muzičko umeće, oni će imati priliku i da sklapaju prijateljstva i kreiraju zajedničke projekte.

 

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments