FOTO: VLADIMIR ŽIVOJINOVIĆ, SHUTTERSTOCK / RAS SRBIJA
Ministar finansija Siniša Mali, govoreći na konferenciji za medije o zakonima koji su na tekućem zasedanju Skupštine Srbije, izjavio je da građani koji su u međuvremenu postali punoletni, kao i oni koji se nisu ranije prijavili, mogu da se prijave za pomoć od 20 evra između 15. i 30 novembra. Ta pomoć će biti isplaćena u decembru i za nju je izdvojeno 14 milijardi dinara.

Prvo sleduje 30 evra u novembru, na koje imaju pravo i penzioneri i svi ostali građani. Prijava za ovu pomoć je završena i to u maju kada je bila prijava i za prvih 30 evra.

Što se tiče penzionera, njih ukupno 1,7 miliona, do kraja godine očekuje još 50 evra ukupno. Isplatu od 30 evra treba da očekuju u novembru kada će ovaj iznos dobiti i ostali punoletni građani. Treća i poslednja uplata u ovoj godini, od 20 evra, penzionerima sleduje takođe u decembru.

Osim ove uplate u decembru, penzioneri treba da računaju na pomoć koja će ići početkom naredne godine. Njima će krajem februara 2022. najkasnije do početka marta biti isplaćeno po 20.000 dinara.

Mali je podsetio je da su isplaćena tri puta po pola minimalca, zatim dve pune minimalne zarade za sve iz ugostiteljstva i turizma, dve pune zarade za samostalne umetnike, po 60 evra za nezaposlene, po 100 evra za ljude na Kosovu i Metohiji i 200 evra za nezaposlene u južnoj srpskoj pokrajini.

Ukupno za dve protekle godine isplaćeno osam milijardi evra privredi i građanima.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Marija Mitic
09/10/2021 08:09

Kako da se prijavim za 20 e