Uspešno održan Prvi Vespa skup u Novom Sadu, okupio više od 70 zaljubljenika u ovog italijanskog dvotočkaša

Foto: Dnevnik/ V. Fifa

Tokom prethodnog vikenda u Novom Sadu održan je prvi Vespa skup za sve vozače i ljubitelje Vespe iz zemlje i regiona. 

Manifestacija je okupila oko 70 vozača iz Srbije, kao i goste iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i drugih zemalja u okruženju.

Učesnici manifestacija su se provozali od Trga republike, Ulicom Miloša Bajića vozili do keja, celom njegovom dužinom. Zatim su vespe hvatale ceste Bulevara cara Lazara, a na kružnom toku izašle su na Bulevar Evrope, te su Futoškom i Jevrejskom ulicom stigle u centar grada, da bi ih Most “Duga” odveo na sremsku stranu, na vrh Petrovaradinske tvrđave.

– U poslednje vreme je sve veća popularizacija vespe kao skutera, ali i kulturnog fenomena, nečega prepoznatljivog u celom svetu, te bi Novi Sad trebalo, kao ozbiljan grad, da ima svoj Vespa klub i Vespa skup, po uzoru na ostale zemlje. Vespa skup je međunarodnog karaktera, a učesnici, njih 60-tak, su sa prostora bivše Jugoslavije i Mađarske – kaže Petar Arsić iz “Vespa Kluba Novi Sad” koji je organizatoridogađaja

Na tvrđavi su učesnike skupa dočekali vodiči iz Turističke organizacije Grada, kako bi ih upoznali sa istorijatom tog novosadskog bisera i Novog Sada. Predveče su gosti uživali u tradicionalnim vojvođanskim specijalitetima unutar komfora pravog vojvođanskog ambijenta, na “Salašu 137”.

Foto: Dnevnik/ V. Fifa

A kako su došli na ideju da organizuju takav događaj u našem gradu.

– Išli smo na skupove drugih klubova u zemlji i inostranstvu, te smo poželeli da i mi napravimo nešto slično ovde kod nas. Prethodnih godina smo imali planove, ali je pandemija koronavirusa nenadano planula, te smo se ove godine pokrenuli, podstaknuti i time što je Novi Sad Evropska prestonica kulture – priča Arsić.

Arsić poziva Novosađane koji voze vespu da se jave preko Fejskbuk ili Instagram stranice “Vespa klub Novi Sad” ukoliko su zainteresovani da se priključe klubu i budu deo ekipe.

Vikend za prvi Vespa skup u Novom Sadu je više nego uspešno završen, veliko zadovoljstvo nam je što je naša auto kuća Stojanov bila deo ove manifestacije i zajedno sa prijateljima iz Vespa kluba Novi Sad uživali sa iskrenim zaljubljenicima u ovaj brend.

dnevnik.rs/nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti