Foto: Arhiva
Članice i članovi Komisije za nazive delova naseljenih mesta na danas održanoj sednici razmatrali su zahtev Republičkog geodetskog zavoda za davanje naziva ulicama u Novom Sadu na području MZ “Adice” u KO Veternik.

Prihvaćeni su nazivi ulica, a na predlog MZ “Adice”, grupe zaposlenih u Muzeju Vojvodine, Istorijskog arhiva Grada Novog Sada i drugih, oni su dati: po Vuji Milanoviću, Velji ribaru, Miri Stupicipo Sremskom dobrovoljačkom odredupo Draganu Nikoliću, braći Grimpo Stevi Čuturilu, po Jovanu Tucakovu, Milunki Savić, po dr Miodragu Laziću, a ulica koja ide duž kp 4050 bila bi Ulica svetogorska.

Prihvaćen je predlog Udruženja veterana organa bezbednosti i vojne policije Srbije kojim bi se ulici koja počinje između kp 3573/4 i kp 3573/6, ide celom dužinom kp 3573/5 i završava se između kp 3573/27 i kp 3573/7, sve u KO Veternik, dao naziv po Vitomiru Kuzmanoviću, vojniku Novosadskog garnizona i podoficiru Vojske Jugoslavije koji je stradao 1998. godine braneći granice naše zemlje u rejonu karaule “Prva crnogorska brigada” na Kosovu i Metohiji.

Komisija je prihvatila i predlog Dragića Josifovića iz Sremske Kamenice, uz saglasnost stanara ulice i podršku Srpske pravoslavne parohije Paragovo, kojim bi se postojeća Ulica plandište preimenovala u Ulica Vukova.

Nakon što mišljenje daju Nacionalni saveti mađarske, slovačke i rusinske nacionalne manjine i Savet za međunacionalne odnose Grada Novog Sada, a nadležni pokrajinski sekretarijat da prethodnu saglasnost, Skupština grada će raspravljati o prihvaćenim predlozima.

nsuzivo.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Milka
15/03/2023 09:35

Bitno da oni menjaju imena a sto nam rupe po ulicama izbise bubrege to nema veze

Vidoje
15/03/2023 16:22
Reply to  Milka

A kad se presvlace ulice onda vam ni to nije po volji. Ee bolesnici izbezumljeni.

Bole
15/03/2023 19:43

Ko plaća promenu dokumenata?