Претрага
Претрага
Close this search box.

UZBUDLJIV VIKEND U MUZEJU VOJVODINE Sugrađani, veče rezervišite za izložbu i koncert- ovo je detaljan program za danas i sutra (FOTO)

Foto: muzejvojvodine.org

Danas se obeležava Međunarodni dan muzeja i Evropska noć muzeja, tim povodom u muzejima su organizovani razni programi. Muzej Vojvodine spremio je bogat program za danas i sutra.

Danas u 20.00 časova, Muzej Vojvodine  otvara izložbu “Jelen – eho božanskog”. Istorijski značaj jelena u religiji i mitologiji biće istaknut kroz muzejske artefakte, a takođe i aspekti čovekovog odnosa prema jelenu kroz lov i umetnost. Fotografije inspirisane jelenom izložiće 47 autora iz 15 država a Oliver Tomić, istoričar umetnosti, će otvoriti izložbu. Umetnički program otvaranja izložbe biće nastavljen rok koncertom sastava Brothers& Sisters na platou ispred Muzeja.

Ukoliko vam se svidi izložba “Jelen-eho božanskog”, predavanja će se nastaviti, a evo i kada.

Foto: Screenshot

U nedelju, 19. maja u 11.oo časova, biće organizovana muzejska radionica pod nazivom “S portreta lica za ime ulica”, a povodom izložbe Blagoveštenski sabor Vlaha Bukovca. Posmatrajući sliku deca će pokušati da otkriju ko su naslikane ličnosti na slici na osnovu odeće, izgleda, držanja i drugih detalja na slici. Otputovaćemo u vreme kada je živeo slikar i pričaćemo priče o istoriji našeg naroda, o običajima nekada i sada. Uz pomoć tajanstvenog kofera otkrićemo koje su predmete koristili ljudi u prošlosti i saznaćemo kako su oni izgledali. Prijave su obavezne na mejl adresu: *pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs*

Foto: Gradske info

Igraonicu vode Ivana Stepanov i Milica Tošić, muzejski pedagozi.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti