Претрага
Претрага
Close this search box.

UŽIVO Ruska vojska oborila dron iznad Sevastopolja, u toku evakuacija 70.000 stanovnika iz Hersona

Foto: Unian

U toku je 251. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini. Iznad Sevastopolja je oborena bespilotna letelica, dok su eksplozije odjeknule u Nikolajevu, Nikopolju i Poltavi. Ruska vojska nastavlja da napreduje u području Ugljedara, DNR, koji se nalazi pod kontrolom Kijeva.

Više od 15.000 ljudi prijavilo se u dobrovoljačke jedinice u Rusiji od početka specijalne operacije, saopštio je Generalštab Oružanih snaga Rusije.

U Hersonskoj oblasti Rusije počela je evakuacija stanovnika sa leve obale Dnjepra, rukovodstvo regiona planira da preseli do 70 hiljada ljudi, rekao je vršilac dužnosti gubernatora oblasti Vladimir Saldo.

Zona iz koje se vrši evakuacija stanovnika u Hersonskoj oblasti udaljena je 15 kilometara od Dnjepra zbog informacija o mogućoj pripremi Kijeva za masovni raketni napad na Kahovsku hidrocentralu, kada bi leva obala mogla biti potopljena.

Vlasti Poltavske, Nikolajevske i Dnjepropetrovske oblasti saopštile su da su tokom noći odjeknule eksplozije u tim regionima. Kako su saopštili, primećene su „neprijateljske bespilotne letelice iznad regiona“.

Vršilac dužnosti lidera Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin saopštio je da ruska vojska napreduje u području Ugljedara, koji se nalazi pod kontrolom Kijeva.
Kako pišu telegram kanali, u tom području je aktivna artiljerija i avijacija. Ruska vojska potiskuje protivnika iz Pavlovke i Novomihajlovke.

Mornari Crnomorske flote oborili su dron na severu Sevastopolja, saopštio je gubernator grada Mihail Razvožajev.

„Pre deset minuta u području Ljubimovke naši mornari su oborili dron. Za laku noć ili dobro jutro :)….Zna naša draga zemlja da brodovi ne spavaju i da dobro čuvaju obale naše države“, napisao je Razvožajev na telegramu.

sputnikportal.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti