Претрага
Претрага
Close this search box.

“VASKRŠNJA ZVONA” U BEOČINU Na ovoj tezgi ćete moći da probate VRHUNSKE slatkiše i slaniše, a sav prihod ide za lečenje malog Lava (FOTO)

Foto: Screenshot

Turistička organizacija opštine Beočin, organizuje prvu Vaskršnju manifestaciju pod nazivom “Vaskršnja zvona”, u nedelju, 28. aprila od 11.00 časova. U duhu ovog velikog praznika, organizovan je bogat kulturni, umetnički i turistički program, kako za decu, tako i za one starije.

-U susret Uskrsu, organizuje se po prvi put manifestacija “Vaskršnje zvono”. Kao jedan od izlagača došla sam na ideju da sve što mi prodamo na manifestaciji, doniramo za lečenje našeg sugrađanina. Na ovoj manifestaciji biće realizovane radionice, farbaće se jaja…  S obzirom da je post u toku, biće postan program, nudićemo baklave, pite sa višnjama, gibanice, pogačice… Takođe, naše udruženje ima i širok asortiman suvenira Srema, odnosno Rakovca sa kojim mi nastupamo inače na manifestacijama. Sve što se bude prodalo tog dana, biće uplaćeno na račun malog Lava- rekla je za naš portal učesnica manifestacije, Tanja Ajeti.

Foto: Screenshot/Facebook

Lav Petrović

Lav je rođen kao prvo dete iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće,završene u terminu u 40GN. Po rođenju je reanimiran nakon čega provodi nekoliko dana u izoleti. Tada je utvrđeno postojanje neonatalne asfiksije sa hipoksično ishemijskom encefalopatijom.

U martu 2022. godine učinjena je psihološka eksploracija kojom je procenjen IQ 32 i konstatovano postojanje sporijeg globalnog psihomotornog razvoja, a usled izražene hipotonije aksijalne muskulature ustanovljena je i dijagnoza cerebralne paralize (G80.8 Paralysis cerebralis alia).

Sredstva su potrebna za rehabilitacije, somatopedske tretmane, tretmane hranjenja,logopedske i defektološke tretmane, BDA obuke, theratogs terapijsko odelo, specijalističke preglede kao i za terapijsko jahanje.

Ukoliko ne možete da prisustvujete manifestaciji, a želite da pomognete ovo su računi:

M.L.

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti