Foto: Eparhija Bačka

Na dan praznovanja najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskrsenja Hristovog, Narodna kuhinja Eparhije bačke u Novom Sadu danas je u svojim prostorijama priredila vaskršnji ručak za korisnike narodne kuhinje, beskućnike i sve potrebite koji su se za vreme vaskršnje trpeze našli pored hrama Vaznesenja Gospodnjeg na Klisi u Novom Sadu.

Vaskršnju trpezu je blagoslovio visokoprečasni protojerej stavrofor Branko Ćurčin nastojatelj hrama Vaznesenja Gospodnjeg na Klisi i tom prilikom čestitao okupljenima Praznik nad Praznicima rekavši da se radujemo Hristu Vaskrslome slaveći trijumf Života nad smrću, LJubavi nad mržnjom, Istine nad laži i Dobra nad zlom.

U pripremi vaskršnjeg ručka učešće su uzele i parohijanke pri hramu Vaznesenja Gospodnjeg. Korisnicima Narodne kuhinje kojima se redovno dostavlja obrok je takođe dostavljen vaskršnji ručak.

Foto: Eparhija Bačka

Narodna kuhinja Eparhije bačke osnovana je sa blagoslovom NJegovog Preosveštenstva Episkopa bačkog dr Irineja Bulovića, a počela je sa radom 9. novembra 2020.godine. U narodnoj kuhinji Eparhije bačke do sada je podeljeno preko 55.000 hiljada obroka, gde se trenutno hrani 136 korisnika.

Dobrotvorna ustanova Eparhije bačke se zahvaljuje svim dobrtvorima i priložnicima iz zemlje i rasejanja koji pomažu rad Narodne kuhinje, uz molitvene želje da im Vaskrsli Hristos podari izobilje dobara nebeskih i zemaljskih.

novosti.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments