Претрага
Претрага
Close this search box.

VAŽNO! NE MOŽETE UĆI U TURSKU SA OVAKVIM LIČNIM KARTAMA: Pre nego što krenete na letovanje obavezno proverite JEDNU STVAR

Zaključak kojim je građanima Srbije i Turske omogućen ulazak u zemlju sa važećom biometrijskom ličnom kartom je usvojen, ali u praksi je u početku bilo određenih problema, napominje Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Juta.

Vlada Srbije usvojila je Zaključak kojim je omogućeno građanima Srbije i Turske da državne granice obe zemlje prelaze sa važećom biometrijskom ličnom kartom, a prema rečima Seničića došlo je do “nesporazuma” oko putovanja bez pasoša i to posebno opcije za srpske turiste da u Tursku idu samo sa ličnom kartom.

– Tu treba biti oprezan, moramo, pre svega, da naglasimo da se radi samo o biometrijskim ličnim kartama, dakle onim koje imaju čip, da ne bi bilo zabune. Ukoliko putujete s decom, deca moraju imati pasoše. I pre puta obavezno proveriti u turističkoj agenciji preko koje putujete da li ta regulativa važi. Imali smo prvih dana posle te vesti situacija i problema na graničnim prelazima i aerodromima u Turskoj. Na kraju su turisti ušli, ali ta informacija nije bila ozvaničena u Turskoj. Nije prošla taj službeni list – rekao je Seničić.

Dodaje da trenutno nema problema.

– Prvih mesec dana nosite i pasoše sa sobom, a ta procedura će se ustaliti i ja verujem da ćemo uskoro imati veće benefite od turskih državljana koji će pod istim uslovima dolaziti u Srbiju. S druge strane, to važi isključivo za turiste koji lete avionom, jer ukoliko idete kolima ili autobusom morate proći kroz Grčku ili Bugarsku i u tom slučaju vam je potreban pasoš svakako – objasnio je Seničić.

(Kurir.rs/Mondo)

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага