Foto: BBC

Najveća muzička imena stižu večeras na 64. dodelu Gremija u Las Vegasu

Nagrade Gremi su nagrade za izuzetne doprinose u muzici i diskografiji, koju dodjeljuje NARAS, američka Akademija za diskografsku umetnost i nauku.

Ove godine favorit koji je najviše upao u oči medija je svako džezista Džon Batist sa 11 nominacija! Batistova pesma “Freedom” novinovana je za najbolji video godine a njegov album “We are” može odneti titulu najboljeg.

Pored njega najveći favorit za osvajanje ove nagrade je jedna od najpopularnijih muzičkih zvezda današnjice, Lejdi Gaga. Ona je ove godine novinovana za čak 5 Gremija. Gaga je do sada bila novinovana ukupno 34 puta a uspela je da osvoji 12 Gremija ali nikada za album godine. Na 64. dodeli Gremi nagrada, Gagin album “Love for Sale” koji je napravila u saradnji sa legendarnim Tonijem Benetom, nominovan je u kategoriji ALBUM GODINE.

Foto: Jerod HarrisGetty Images

Dodela muzičkih nagrada ove godine će prvi put biti održana u Las Vegasu, nakon što su organizatori odložili događaj planirani za 31. januar zbog porasta broja slučajeva kovida-19, a zatim ga premestili iz Los Anđelesa u američku prestonicu kocke.

Izbor je veliki, jer je Akademija za diskografsku umetnost i nauku ponovo proširila glavne četiri kategorije, kako bi ovaj put uvrstila 10 nominacija u nastojanju da poveća raznolikost.

Sve nominacije možete pogledati na oficijalnom sajtu Gremi ngarada ili na slici koju vam ostavljamo u tekstu. Takođe, ukoliko želite da napravite svoju listu favorita, to možete uraditi na slici ispod!

Foto: Screenshot

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments