U kulturnoj stanici Eđšeg, možete degustirati jela nastala u fuziji domaće i internacionalne kuhinje, danas 14. avgusta u 20.00 časova. Jela pripremaju nadaleko poznate kuvarice Noriko Hashimoto (Japan) i Anne Faber (Luksemburg).
Ulaz i degustacija se ne naplaćuju.
Probajte specijalitete Srbije, Luksemburga i Japana!
Anne Faber dolazi iz Luksemburga i jedna je od dve gošće koje će nekoliko dana u Novom Sadu da upoznaju srpsku kuhinju i vojvođanske specijalitete, u okviru programa „Kuvari u gostima“ svim posetiocima predstavile tradicionalna srpska jela sa svojim ličnim pečatom.
Zajedno sa Anne, u Novi Sad stigla je i Noriko Hashimoto iz Japana koja se u srpsku kuhinju zaljubila još 2011. godine. O srpskoj hrani dosta je naučila od Srba u Japanu, a sada joj je plan da nauči što je više moguće o srpskoj hrani i vinima kao i način na koji se pravi zimnica.
Program Kuvari u gostima je deo programskog luka Dunavsko more Evropske prestonice kulture i predstavlja saradnju sa Ešom 2022 i EU Japan Festom.
nsuzivo.rs / visitns.rs