Velika akcija čišćenja plaže Bećarac 15. septembra

       

Povodom Svetskog dana čišćenja, u subotu 15. septembra sa početkom u 10 časova organizovana je velika akcija čišćenja plaže Bećarac na Novosadskom keju.

Akciju je organizovalo udruženje Junior Chamber International Novi Sad u saradnji sa ekološkim pokretom Let’s do it!, Eko kurirom i Planinarsko-rekreativnim sekcijama FTN-a.

Akcija obeležavanja Svetskog dana čišćenja postoji već 10 godina u Estoniji, a od ove godine okuplja ljude iz 150 zemalja sveta sa zajedničkim ciljem podizanja svesti o značaju očuvanja životne sredine i suprostavljanju globalnom problemu otpada i divljih deponija.

U Srbiji se očekuje 5000 volontera, sačinjenih od pojedinaca i kompanija, koji će čistiti na 50 lokacija na teritoriji države.

JCI Novi Sad prepoznao je značaj ove akcije i utvrdio lokacije našeg Grada, koje ilegalni otpad ozbiljno ugrožava. Osim plaže Bećarac, kao podrška Svetskom danu čišćenja, organizovano je i čišćenje Tvrđave Petrovaradin, od strane udruženja UGRIP, sa početkom u 8 časova.

Svi su pozvani da se pridruže akciji velikog spremanja plaže Bećarac, kako bi se podigla svest građana o važnosti pravilnog odlaganja otpada.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments