Претрага
Претрага
Close this search box.

VELIKI NAPREDAK: Srbiji najviša ocena za bezbednost u vazdušnom saobraćaju!

Foto: danas.rs

Srbija spada u red malog broja država koje primenjuju najviši nivo mera obezbeđenja u vazduhoplovstvu i olakšica u vazdušnom saobraćaju, saopštio je Direktorat civilnog vazduhoplovstva.

To je utvrđeno proverom koju je sprovela Međunarodna organizacija za civilno vazduhoplovstvo (ICAO), a koja je utvrdila da je usaglašeno 94,73 odsto sistema obezbeđenja i olakšica vazdušnom saobraćaju.

ICAO je specijalizovana organizacija Ujedinjenih nacija čija je uloga da kreira i modernizuje standarde i preporuke u međunarodnom vazduhoplovstvu.

“PostignutI rezultat usaglašenosti predstavlja poboljšanje od 23,89 procenata u odnosu na proveru koja je obavljena 2010. godine i potvrdu da je Direktorat proteklih godina napravio veliki napredak u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu”, navedeno je u saopštenju.

Direktorat navodi i da je to priznanje našem timu i garancija da su putnici u vazdušnom saobraćaju Srbije bezbedni i da dobijaju uslugu na najvišem mogućem nivou.

Poruka je da će Direktorat zajedno sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i u narednom periodu uložiti dodatne napore da nadzorom pomogne vazduhoplovnoj industriji da održi visok nivo primene standarda obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i olakšica u vazdušnom saobraćaju.

alo.rs/nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti