Претрага
Претрага
Close this search box.

Veliki sportski skandal: Velika Britanija odbila vize srpskim sportistima, među njima i šampionka sveta

Foto: Hannah Peters/Getty Images

Velika Britanija uskratila je vize polovini članova tekvondo reprezentacije Srbije koja učestvuje na Evropskom prvenstvu u Mančesteru od 18. do 21. maja, izjavio je za Tanjug generalni sekretar Tekvondo saveza Srbije (TSS) Miroslav Krklješ.

On je naveo da je jedna od onih koji još uvek nisu dobili vizu i svetska prvakinja Vanja Stanković.

Krklješ kaže da je TSS pre tačno mesec dana podneo zahtev za izdavanje viza našim reprezentativcima, a da od toga pola reprezentacije nije dobilo vize.

– U 13 sati imamo avion za Mančester, a naša reprezentacija odlazi sa pola tima. Ušli smo u procedure 18. aprila, sve procedure smo ispoštovali, jasno su nam dali do znanja da je rok za izdavanje viza 15 dana, pošto nam je ovo nije prvi put da učestvujemo na nekom velikom takmičenju u Engleskoj – navodi generalni sekretar TSS.

On kaže da su neki sportisti juče dobili vize, drugima je rečeno da će dobiti ovog utorka, dok će neki od njih verovatno dobiti sutra, a registracija i merenje počinju već sutra, a prve borbe u četvrtak.

Foto: Patrick Smith/Getty Images

Jedna od takmičarki je svetska prvakinja Vanja Stanković koja bi već u četvrtak trebalo da ima borbe, a još nije dobila vizu.

Krklješ kaže da su imali više od pet intervenija britanskoj imigracionoj centrali, da je i organizator urgirao, urgirali je i TSS ambasadi, ali, kaže, nemate kome da se obratiti pošto se javlja sekretarica, zatim vas prebace na izdavanje viza, a oni kažu “u obradi su”.

-Jednostavno, ruke su nam vezane. Znali smo da će procedura vađenja viza biti komplikovana, namerno smo krenuli dosta ranije i nismo uspeli još uvek da dobijemo vize za nase sportiste – poručuje Krklješ.

On ističe da, do sada, nikada nisu imali probleme.

Naši sportisti, navodi, putuju svuda po svetu. U jednom mesecu su na tri lokacije, je je su svaki vikend u drugoj zemlji i nikada, naglašava, nisu imali problem.

-Ovo je prvi put da se tako nesto desava i mislim da je van svake pameti da sportisti ne mogu da učestvuju i da ne znaju šta će biti. Sportisti imaju spakovane stvari, a nemaju vizu još uvek. Čekaju ispred vrata ambasade da li će im neko izdati vizu ili neće -kaže Krklješ.

Foto: tas.org.rs

On ističe da iako naši sportisti ranije nisu imali problema, organizacija tekvondo takmičenja u Engleskoj ume da bude problematična, pogotovo za veoma jake takmičare.

Podseća da na prošlom svetskom prvenstvu u Engleskoj, vize nisu dobili svetski prvaci iz Irana.

Krklješ, koji je i sam osvajač bronzane medalje sa evropskog prvenstva 2002., očekuje da će i pored svega, Srbija imati uspešan nastup u Mančesteru.

-Očekujemo velike rezultate zato što smo u samom vrhu svetskog tekvondoa i imamo izuzetno jaku reprezentaciju. Neki takmičari od kojih smo očekivali siguran rezultat, recimo Vanja Stanković koja je bila svetska prvakinja, Nadica Božanić koja je bila druga na Olimpijskim igrama mladih i druga na prošlom evropskom prvenstvu, nisu dobili vize – poručuje Krklješ.

On se ipak polaže nade u mlade takmičare kao što je Relja Ivković.

novas.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага