Претрага
Претрага
Close this search box.

Vesela maskirana povorka “Maškarada” u petak će prodefilovati centrom grada

Foto:muzejvojvodine.org.rs/Arhiva
Maškarada“, maskirana povorka, kojom se predstavljaju već zaboravljeni pokladni običaji u Vojvodini, biće održana petak, 24. februara. Okupljanje učesnika je do 12 časova u parku Prisajedinjenja kod zgrade Muzeja Vojvodine, Dunavska 35 i 37.

Tačno u podne, povorka će uz muzičku pratnju prodefilovati Dunavskom ulicom, Zmaj Jovinom do Trga Slobode, potom se istim ulicama uputiti do Dunavskoj parka i Saletle gde će biti dodeljene nagrade i priznanja najuspešnijim maskama. Kako najvaljuju iz Muzeja Vojvodine, učesnicima će biti poslužene i tradicionalne krofne.

Foto:muzejvojvodine.org.rs

Svi zainetresovani pojedinci i grupe svoje učešće treba da prijave na telefon pedagoškog odeljenja Muzeja Vojvodine 021/ 525- 059 ili mailom na pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs

Muzej Vojvodine, prepoznavši značaj Vojvodine kao multikulturne i multikonfesionalne sredine, od 1995. godine neguje pokladne običaje organizovanjem maskirane povorke koja prolazi gradskim ulicama, i na originalan način spaja tradiciju sa savremenom kreativnošću.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага