Gradnja auto-puta Beograd Zrenjanin kreće sledeće godine

       
Foto: mgsi.gov.rs

Gradnja auto-puta od Beograda do Zrenjanina počeće 2020. godine, najavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Mihajlovićeva je dodala da će samo u rekonstrukciju i održavanje putne mreže u ovom okrugu u 2019. godini biti uloženo 2,5 milijardi dinara, te da je danas sa gradonačelnikom Zrenjanina i predsednicima opština Žitište, Nova Crnja, Sečanj i Novi Bečej razgovarala o projektima važnim za građane ovog kraja.

“Zrenjanin je jedan od najagilnijih i najvrednijih gradova kada je oblast ministarstva koje vodim u pitanju. Danas smo razgovarali o putnoj, železničkoj i komunalnoj infrastrukturi, ove godine završavamo projektno-tehničku dokumentaciju za IV fazu izgradnje obilaznice oko Zrenjanina. Zrenjanin je jedna od tačaka novog investicionog ciklusa, budući da sledeće godine započinjemo izgradnju auto-puta od Beograda do ovog grada. Opštini Nova Crnja pomoći ćemo da dobije pijaću vodu, dok ćemo ostalim opštinama pomoći u rekonstrukciji važnih saobraćajnica”, rekla je ona.

Pre sastanaka sa predstavnicima okruga i gradonačelnikom Zrenjanina, potpredsednica Mihajlović i ministri Knežević i Udovičić obišli su radove na izgradnji obilaznice oko Zrenjanina, kao i radove na rekonstrukciji gradskog stadiona.

Tom prilikom Mihajlovićeva je istakla da mora brže da se gradi i da je nedopustivo da izvođač danas doveze mašine, da će sledeći put doći nenajavljeno u posetu i da očekuje od investitora “Puteva Srbije” da ispitaju dinamiku izvođenja radova na obilaznici.

Mihajlovićeva je zahvalila Zrenjanincima jer učestvuju u organizaciji Evropskog prvenstva za košarkašice, koje se krajem juna održava u našoj zemlji, i dodala da je u odnosu na Beograd i Niš ovaj grad najviše sredstava izdvojio za takmičenje.

 

Izvor: mgsi.gov.rs

Komentari: