Tramontana je naziv za vrstu vetra, severca, koji duva zimi iz planinskih predela, međutim, kada bismo morali našu Tramontanu da uporedimo s vetrom, bila bi južni i sa sobom bi širila miris pizze.
Pizzeria “Tramontana” nastala je pre dve godine. Smeštena u samom srcu grada, za kratak period postala je simbol dobre pice u gradu, kako Novosađanima, tako i mnogobrojnim turistima koji posete Srpsku Atinu.
– Želim da svaka pizza koja izadje iz peći bude što bliža savršenstvu. Testo je živa stvar, mi se trudimo da opravdamo dolazak svakog gosta. Imamo dosta gostiju koji dolaze iz drugih mesta širom Balkana da probaju našu picu. Ne smemo ih razočarati. Moramo ispuniti njihova očekivanja. Nema ništa lepše kada prošetam salom i vidim osmehe ljudi koji jedu. Njihove reakcije i zadovoljstvo, to je naša najveća nagrada – ističe vlasnik pizzerie, Dejan Parun.
Specifično za ovu pizzeriu je to što pored najkvalitetnijih italijanskih proizvoda koriste i namirnice karakteristične za Srbiju, pa se tako može probati pizza sa duvan čvarcima i ajvarom, kao i vojvođanskim kulenom, ljutim papričicama iz Južne Srbije i kozjim sirom sa Homoljskih planina.
Pravljenje svog divljeg kvasca, potpuno izbacivanje industrijskog i izuzetno visoki procenti vode u testu su nešto što je ovu piceriju lansiralo na svetski vrh, te se Tramontana našla na listi TOP 100 pica na svetu.
– Divlji kvasac, kako mu sam naziv kaze, voli da divlja, nije stabilan kao komercijalni. Kada ga nahranimo brasnom on se smiri. Nekada jede jednom dnevno, nekada i do 3 puta. Bitno je da ga ne stavljamo gladnog u zames, onda testo gubi snagu – ističe vlasnik, Dejan Parun.
U konkurenciji od oko 290.000 picerija iz čitavog sveta, novosadska picerija zauzela je 94. mesto i ušla je u društvo najboljih picerija na svetu.
– To je ogroman uspeh. Svi smo presrećni zbog toga, ali isto tako mislim da moj tim to priznanje zaslužuje – kaže Parun.
Jedina iz Srbije, “Tramontana” je našu zemlju predstavila u najboljem svetlu, a Novosađane učinila izuzetno ponosnim.
Uz spoj vrhunskog kvaliteta i ukusa, kao i odličnih pizza majstora, Tramontana se zaslužno našla u samom vrhu svetske pizza scene.
Naravno, ništa od toga ne bi bilo moguće bez velikog zalaganja i truda, kako vlasnika Dejana Paruna, tako i čitavog kolektiva, u kojem važi pravilo: “Svi za jednog, jedan za sve!”
nsuzivo.rs
Najbolja!