Svedoci smo da se drugoj deceniji 21. veka mnogo toga promenilo. Pametni telefoni i internet nalaze sve veću primenu, a grupa entuzijasta iz Novog Sada ovo je iskoristila na neobičan način.

Aplikacija Viber za razmenu poruka poziva i multimedijalnih sadržaja, broji milione korisnika širom planete, a danas je teško naći korisnika pametnih telefona koji je ne poseduje, upravo su u tome ovi ljudi videli potencijal.

Ablendovanje je sada već stari način da vozači jedni druge opominju da na putu ispred njih postoji policijska patrola. Zamislite sada da ste u mogućnosti da u istom momentu možete da upozorite preko 12.000 vozača, upravo je to sada moguće preko Vibera. Pored upozoravanja na patrole, članovi jedni druge opominju na radove na putu, zastoje, saobraćajne nezgode itd…

Vladimir Spasić jedan od kretatora i administratora Viber grupe Patrole Novi Sad 00-24, rekao je za naš portal da je ideja nastala spontano. Grupu su krenuli da šire najpre među prijateljima, potom su prijatelji pozvali svoje prijatelje, a sve ostalo je istorija.

Danas postoji preko 15 grupa sa po 250 članova, sve informacije iz grupa objavljuju se u takozvanom javnom chatu koji broji preko 12.000 aktivnih vozača.

“Sada je ovo postala naša svakodnevica i navikli smo da nam baterije traju veoma kratko, međutim ponosni smo na ono što smo napravili i planiramo da se širimo u budućnosti. Danas ekipa broji desetak administratora koji 24 sata, sedam dana u nedelji brinu ovoj grupi”, Rekao je Spasić.

Postoji mogućnost da u budućnosti naprave posebnu aplikaciju, ali za sada se drže Vibera, dodaju iz ekipe Patrola.

Slične grupe, kako su nam rekli postoje i u regionu, a sa administratorima tih grupa su u kontaktu i razmenjuju iskustva.

Grupi se možete pridružiti na ovom linku

Autor: nsuzivo.rs

 

5 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Driver
18/03/2018 03:03
Nenad
18/03/2018 14:08

Koristite Wuze mape i obavestenja. Nema potrebe za Viber.

БобанНБ
18/03/2018 22:28

Ове групе користе и они који желе да заобиђу патроле из криминалних разлога а не само ради неке неисправности на свом ауту због казне или алкохола. Мач са две оштрице.

Gorica
09/11/2018 17:26

Koje grupe postoje za Sabac I okolinu ???

CoaZMAU
14/03/2019 14:17

zna neko grupu za negotin ?