Претрага
Претрага
Close this search box.

Vidak Raičević na tragu leka za karcinom (VIDEO)

Foto: Screenshot
Mladi naučnik iz Novog Sada, doktorand na Prirodno – matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, Vidak Raičević na tragu je da pronađe lek za najopakiju bolest današnjice!

U razgovoru sa talentovanim i mladim naučnikom, portal Vojvodina uživo saznao je kako funkcioniše “Trojanski konj” iz njegove laboratorije, koji bi jednog dana mogao biti lek za karcinom:

Njegov izum menja strukture molekula pomoću hemijskih reakcija, kako bi se na kraju dobio molekul “Trojanski konj”, koji umesto da pomaže ćeliji da raste i umnožava se, on je razara i uništava.

Vidak je trenutno istraživač – saradnik na Katedri za organsku hemiju, pored toga, predaje u Gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj“ učenicima koji su upisani na program “Nadareni učenici za biologiju i hemiju”, on im je i mentor na takmičenjima.

Izuzetno znanje, posvećenost i trud donele su Vidaku mnogobrojne nagrade i priznanja, među kojima je i prestižna nagrada “Mihajlo Pupin” koju dodeljuje Matica Srpska.

Vidakova želja je da ostane u Srbiji, prvenstveno zbog toga što poštuje rad i znanje ljudi koji su mu ga preneli, a cilj mu je da on uradi isto.

vojvodinauzivo

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага