(VIDEO) DEFINITIVNA ODLUKA: Gradi se kružni tok kod Spensa i Promenade

       

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević potvrdio je da će kružni tok na uglu Fruškogorske i Bulevara cara Lazara definitivno biti izgrađen.

Za sada se planira izgradnja bez fontane i spomenika Nikoli Tesli, o kojima se pričalo da bi se mogli naći na sredini kružne raskrsnice.

To neće biti muzička fontana. Ja sam predložio da tu bude spomenik Nikoli Tesli, zbog blizine Univerziteta i zbog toga što je Tesla svojevremeno proglašen za počasnog građanina Novog Sada, ali su mi urbanisti rekli da to nije dobro rešenje jer bi ometao pregled raskrsnice i građani ne bi mogli da mu priđu zbog saobraćaja“, izjavio je Vučević.

Gradnja kružnog toka već neko vreme je u planu, a sada je definitivno da će uskoro doći do realizacije projekta, jer će zbog izgradnje TC Promenada i Naučno-tehnološkog parka saobraćaj biti znatno povećan.

Autor: nsuzivo.rs

3
Komentari:

3 Komentara
0 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
3 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
Milojko

E konacno nesto pametno, samo ne znam sta ce spomenik Tesli na tom mestu, na kruzne tokove se obicno, u normalnim zemljama stavlja simbol grada, regije u kojem se nalazi sa cvetnim aranzmanima. Jedno mi samo nije jasno, kako je Tesla pocasni gradjanin Novog Sada? Titula pocasnog gradjanina se daje zivim ljudima, a mrtvim nazivi ulica i trgova uz izuzetak Titu. A kad smo vec kod gradonacelnika, eto zgodnog mesta za garazu, na jedno 10 spratova.

milos

jel mora ta fontana???

PeraMagacioner

Ovo lici na sve, samo ne na krug…