(VIDEO) INCIDENTI U NOVOM SADU I BEOGRADU: Kome smetaju levičari na protestu #1od5miliona

       

Na protestima 1 od 5 miliona, koji su održani u petak u Novom Sadu došlo je do incidenta kada su redari u žutim prslucima, pokušali da spreče levičare da se pridruže ovom građanskom protestu. Incident se ponovio i večeras u Beogradu.

Zvanični redari protesta formirali su kordon ispred Levog bloka, sa ciljem da fizički spreče priključivanje protestnoj koloni. Zaklonivši transparent „Stop krvavim radničkim odelima“, redari su se ponašali bahato, poput najobičnijih batinaša, provocirajući učesnike Levog bloka i otvoreno planirajući izazivanje incidenta -Piše na portalu Marks21

Do tog incidenta je najpre došlo kada je protestna povorka krenula i kada su redari pokušali da zatvore Zmaj Jovinu ulicu. U toku protestne šetnje, redari su sve očajnije nastavljali da ometaju nastup Levog bloka čak i nasrćući  na aktivstkinje. Njihovi panični ispadi konačno su prestali nakon podrške koju su levičari dobili od radnika Pošte Srbije koji su takođe protestvovali.

Levi blok se neće dati zastrašiti nasiljem redarskih botova, niti bilo kojim drugim sličnim pritiscima. Kažu da će nastaviti da učestvuu legitimom antirežimskom narodnom buntu.  

Borba za političke slobode ne može se voditi tako što se fizički onemogućava iznošenje zahteva u interesu najširih slojeva stanovništva

Ovakvo ponašanje redara mnogi su osudili na Twitter-u

“Nakon što su pretnjama ućutkali glumicu Mirjanu Karanović i trenera Duška Vujoševića, nakon što su uvredama i nasrtajima izgurali LGBT aktiviste iz protestne kolone, SZS poltroni i batinaši su konačno naišli na nekog ko im se neće sklanjati i koga njihovi kordoni neće zaustaviti. Nastavićemo da se borimo za radnička prava na ulici i na svim drugim poljima”. Navedeno je na portalu marks21.info

“Zabranili su nam da uđemo u kolonu pa smo jedva uspeli redari su nas šutirali i vređali i govorili nam da smo ustaše zbog prisustva drugova i drugarica iz Hrvatske”Rekao je za naš portal, jedan od aktivista Marks21 koji je bio na večerašnjem protestu u Beogradu.

Podsetimo, članovi ovog pokreta napadnuti su pre nekoliko sedmica u Beogradu od strane Dragana Đilasa, koji ih je vređao i vikao na njih.

Nakon što su studenti rekli Đilasu da su njihovi roditelji žrtve njegove pljačke i poručili mu da šeta sa tajkunima, on je jednom od studenata rekao “j*bem li ti mater pedersku”, p*čka ti materina.

Autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
rent-a-levicari
17/02/2019 13:51

A zasto levicara nema na SNS mitinzima sa tim parolama „Stop krvavim radničkim odelima“ (ili bar “stop pelenama”)?