Nakon što je nedavno počela prodaja karata za premijeru filma “Južni vetar”, pomama za ovim filmom bukvalno ne prestaje!

Karte za svečanu premijeru u Sava centru su prodate za samo nekoliko dana, zbog čega je bilo neophodno omogućiti i dodatne premijerne projekcije. Kako se približava večerašnja premijera, interesovanje polako prerasta u potpunu euforiju za kartom više!

Film “Južni vetar” će večeras imati čak pet premijernih prikazivanja (jedno u Sava centru i četiri u Cineplexu u Ušću), a kao što je juče najavljeno na konferenciji za novinare, autorska i glumačka ekipa će se pokloniti publici na svim projekcijama.

Ovoliko interesovanje i ne čudi, imajući u vidu vrhunsku glumačku podelu koju je okupio reditelj Miloš Avramović, počev od Miloša Bikovića, Dragana Bjelogrlića, Nebojše Glogovca, Srdjana Žike Todorovića, Miodraga Radonjića, Miloša Timotijevića, Jovane Stojiljković, pa sve do bardova domaćeg filma kao što su Bogdan Diklić i Aleksandar Berček.

 

Novosadska premijera fima biće prikazana 25. oktobra u Arena Cineplexx-u.

Film će novosadskoj publici biti prikazan, 25. oktobra u 20 sati u Areni, a imaćete priliku da vidite imponzatnu glumačku, kao i autorsku ekipu koja je radila na ovom ostvarenju.

Radnja filma

Radnja filma je smeštena u današnji Beograd, gde glavni lik Petar Maraš (Miloš Biković), mladi pripadnik automobilske mafije koju predvodi opasni Car (Dragan Bjelogrlić), jednog dana ukrade kola koja ni slučajno nije smeo da ukrade, jer pripadaju ozloglašenom Golubu (Nebojša Glogovac) vođi mafije koji radi za šefa policije. I tu kreće haos, pun akcije, ludački brze vožnje, napetih momenata i neizvesnosti, a sve to je fino ispresecano duhovitim opaskama glavnih likova i scenama koje unose idealnu dozu smeha u inače dosta tragičnu situaciju.

Međutim, uporedo sa glavnom radnjom, film pruža i jako realan uvid u stanje jedne srpke porodice u ovakoj situaciji, što se posebno dobro vidi u odnosu Maraša i njegovog oca, kog glumi Bogdan Diklić, kao i majke (Jasna Đuričić). Mama kuva sarmu za svog sina, iako zna da je član mafije, pakuje mu hranu i ljubi ga. Otac je, s druge strane, toliko razočaran putem kojim mu ide sin da to ispoljava kao mržnju. Za onaj deo gledalaca koji su u porodici imali nekog problematičnog ove scene mogu da budu i više nego poznate. I bolno istinite.

Posebno zanimljiv deo priče jesu one scene u kojima likovi pokazuju na šta su sve spremni i koje granice će preći da bi uradili ono što su zacrtali. To dosta dobro oslikava sjajni Glogovac, čiji lik u jednom trenutku zverski ubija čoveka dok se u pozadini čuje dečja muzika. Ubistvo se dešava u podrumu, a sprat iznad njegov sin predškolskog uzrasta slavi rođendan, sa sve drugarima, rodbinom i balonima. U jednom trenutku vidimo Glogovca kako se igra sa sinom, a već u sledećem kasapi nekoga ko mu se usprotivio jer u ovom svetu stvari jednostavno tako funkcionišu.

U likovima ćete prepoznati ljude koje verovatno znate ili ih viđate na ulici. Videćete baju iz kraja koji je mnogo brz i opasan, bučan i uvek spreman za kavgu, a videćete i onog malog ljigavog lika kog svi izbegavaju (u ovom slučaju cinkaroš Jani, kog glumi Srđan Todorović). Videćete dobrog momka koji je pošao lošim putem i devojku koja pati jer je dečko zapostavlja. Jedna od najvećih prednosti ovog filma je upravo u tome što likovi deluju tako realno, uopšte nisu iskarikirani i prenaduvani, već su stvarno momci sa beogradskog asfalta koje znamo.

Nebojšina poslednja uloga

Učesnici konferencije prisetili su se i nedavno preminulog glumca Nebojše Glogovca, kome je uloga u filmu “Južni vetar” bila poslednja.

Ja sam prvi put radio sa Nebojšom upravo na ovom filmu. Bio je izrazito topao čovek, duhovit, obrazovan, dubok, veliki glumac i bilo je zadovoljstvo gledati ga u kadru”, rekao je Biković.

Dodao je da je Glogovca, kao i sve velike ljude, karakterisala jednostavnost. 

POGLEDAJTE ZVANIČNI TREJLER:

Autor: Blic.rs/nsuzivo.rs/noizz/Novosti

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments