Udruženje Šodroš- Dunavac otkazalo je sutrašnji protest. Povod za otkazivanje je, navode u organizaciji, pokušaj Đilasa i Novakovića da preuzmu protest.

– U zajedničkom dogovoru sa dole potpisanim inicijativama građana i organizacijama civilnog društva, odlučili smo da otkažemo protest koji je zakazan za sutra u 09:00 ispred Skupštine APV u kojoj će se održati XVI Sednica Skupštine Grada Novog Sada.  Jedna od najavljenih tema o kojima će se raspravljati na Sednici je i regulacioni plan mosta u nastavku Bulevara Evrope. Mesecima unazad ukazujemo na štetnost izgradnje mosta na planiranom mestu. Odlučili smo da taj stav iskažemo protestom u susretu sa odbornicima neposredno pre održavanja sednice na kojoj je planirano njihovo izjašnjavanje po pitanju ovog plana, a u pozivu upućenom građanima smo zamolili da se svi uzdrže od isticanja stranačkih i obeležja bliskih istim.  Danas je Kampanja “Vidi gari ne može” bez prijave skupa u nadležnoj policijskoj upravi pokušala da preuzme održavanje protesta, pozivajući svoje članove i aktiviste na protestni skup koji je uredno zakazan od strane Neformalne građanske inicijative Dunavac (Šodroš) prethodni dan. Kampanja “Vidi gari ne može” od početka usko sarađuje sa političkim strankama, stoga mi kao građani koji su odlučni u odbrani prava da političke stavove izražavamo samostalno i bez upliva bilo koje političke stranke, ne možemo da stanemo u istu liniju. Ovakvo grubo nerazumevanje i nedemokratsko ponašanje aktivista navedene kampanje i namerno opstruiranje protesta je još jedan dokaz da stranački neopredeljeni građani ne smeju i ne treba da služe političkim strankama za potkusurivanje.
Kao Inicijativa politički svesnih građana, zajedno sa partnerskim inicijativama i organizacijama, želimo da sačuvamo autonomiju građanske borbe bez uticaja stranaka, a navedenoj “kampanji” želimo uspešan skup koji će Novosadske odbornike ubediti u štetnost projekta i neizglasavanje plana. Molimo članove i pristalice NGI Dunavac Šodroš da imaju razumevanja za našu odluku. Istovremeno se izvinjavamo svima koji su planirali da dođu i podrže Neformalnu građansku Inicijativu Dunavac (Šodroš), ali u ovom trenutku smatramo da je otkazivanje jedina moguća opcija za nas – stoji u saopštenju ove organizacije.

“Vidi Gari ne može”  usko sarađuje sa političkim strankama, i njihovim liderima Đilasom, Jeremićem i Borom Novakovićem, zakazala je skup u isto vreme na istom mestu pokušavajući da ubere političke poene preuzimajući građanski protest.

D. Kovač

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Ns.1
17/06/2021 23:38

Odluka o izgradnji je vec doneta.Dzaba vam protesti.