Претрага
Претрага
Close this search box.

Više od devet miliona dinara za uređenje tri studentska doma i Velike menze u Novom Sadu koja svaki dan hrani 500 studenata

Foto: voice.org.rs

I ovog leta nastavlja se sređivanje studentskih domova u Novom Sadu. Više od devet miliona dinara biće investirano u radove u tri studenska doma i Velikoj menzi. U studenskom domu “Slobodan Bajić ” biće saniran kompletan krov, a u Studentskon centru Novi Sad podsećaju da je prošle godine investirano u zamenu vrata na studentskim sobama i izvršeno uređenje svih terasa. Veliku menzu očekuje krečenje celog objekta. U studentskom domu “23 Oktobar” – će biti obnovljene postojeće hidrantske instalacije, a kompletno će biti okrečen studentski dom “Feješ Klara”.

– Već nekoliko godina zaredom Studentski centar Novi Sad intenzivno radi na poboljšanju uslova za život i boravak studenata u našim domovima. Prošle i ove godine ulaže se preko 50 miliona dinara u domove i menzu. Prošle godine su zamenjena sva vrata na prvom spratu u domovima “Slobodan Bajić” i “Veljko Vlahović”. A prvi put posle izgradnje izvršeno je uređenje terasa u oba doma. Takođe, zamenjen je krov na domu “Sajmište”, a oko pet miliona dinara invstirali smo u uređenje “Restorana 2” – velike menze, gde su pored krečenja, zamenjena vrata na toaletima i postavljene nove pločice u celom restoranu. U domu “Nikola Tesla” umesto starih ugradili smo nove tuš kabine, a otvorili smo još jedan restoran u glavnom holu Spensa u kom se poslužuje 500 porcija ručka dnevno. To je samo deo ulaganja da bismo ambijent u kom boravi i hrani se 3.500 studenata bio što udobniji i uređeniji – kaže Zoran Martinović, direktor Studentskog centra.

Svi radovi biće izvedeni tokom leta dok se studenti nalaze na letnjem raspustu.

– Izuzetno je važno da tokom leta kada su studenti na raspustu unapredimo prostore u kojima studenti borave, kako bismo im omogućili što bolje uslove za školovanje i život – rekao je Martinović.

On podseća da je u cilju rasterećenja Velike menze i unapređenja usluge ishrane studenata u glavnom holu Spensa, preko puta ulaza na bazene otvoren novi restoran od 127m2, u kom se svakog dana poslužuje ručak za 500 studenata.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti