Претрага
Претрага
Close this search box.

VIŠE OD HILJADU MALIŠANA DOŠLO DA PRESKAČE VIJAČE I BODRI DRUGARE Gradonačelnik Đurić: Želim vam da se danas zabavite i razonodite (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs/Ilustracija

Međunarodni dan fizičke aktivnosti obeležen je na dečijim terenima na Detelinari, šesti put, u ogranizaciji “Sportisima”. Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obratio se mališanima i otvorio ovogodišnju manifestaciju. 

Foto: nsuzivo.rs

-Najmlađi Novosađani od šeste do desete godine na lep način obeležiće ovaj dan, kroz igru i druženje. Istraživanja u Srbiji pokazala su da preko 50 odsto ljudi nema dovoljno ili nema uopšte fizičke aktivnosti. Na ovaj način pokušavamo od malena da skrenemo pažnju mališanima kako treba zdravije da žive. Pohvalio bih organizatore, pedagoge, vaspitače i nastavnike. Grad će nastaviti da podržava manifestaciju- naglasio je prvi čovek Grada.

Foto: nsuzivo.rs

Organizator Nenad Radonić naveo je da je danas došlo više od 1.000 dece iz osnovnih škola “Ivan Gundulić”, “Dositej Obradović”, “Svetozar Marković Toza”, kao i vrtića “Kolibri”, “Veseli vozić”, “Petar Pan” i “Detelina s četiri lista”.

Manifestaciju je podržao Grad Novi Sad i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

nsuzivo.rs

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti