VODOVOD: Završeni radovi na zameni cevovoda

       

Radovi na zameni cevovoda koji povezuje staru filter stanicu sa rezervoarom pitke vode “Štrand“, odnosno tehnološkom pumpnom stanicom, iako su bili vrlo kompleksni, budući da se cevovod nalazi u tunelu širine svega 1,1 metar i ima prostornu krivinu, završeni su pre planiranog roka od dve nedelje.

Cevovod DN 800 datira iz 1963. godine i da je njegova zamena bila neophodna jer se za poslednje tri godine desilo nekoliko havarija. Ovim radovima izbegnuta je opasnost od pucanja cevovoda što bi dovelo do potpunog prekida u vodosnabdevanju, minimum 30 dana, i izazvalo posledice u gradu i prigradskim naseljima. Ujedno, postavljanjem nove cevi od nerđajućeg čelika osiguran je stabilniji sistem vodosnabdevanja u budućnosti, a stara pumpna stanica “Štrand“, koja nije u funkciji već četiri godine, postaje zlatna rezerva u distributivnom sistemu.

Iz “Vodovoda i kanalizacije” apeluju na skupštine stanara da provere u svojim zgradama da li imaju hidropak i ako nemaju da ga ugrade, kako bi obezbedili dovoljan pritisak vode na višim spratovima. Takođe, svi predstavnici skupština stanara mogu da se prijave na mejling listu JКP-a “Vodovod i kanalizacija“ kako bi pravovremeno dobijali informacije o radovima i havarijama i blagovremeno mogli da obaveste stanare. Ukoliko želite da svakodnevno od JКP-a “Vodovod i kanalizacija“ dobijate servisne informacije, pozovite Кontakt centar na broj 0800/333 021 i ostavite svoju elektronsku adresu.

Do kraja godine, JКP “Vodovod i kanalizacija“ planira još kapitalnih investicija, koje su deo planskog unapređenja tehničkog sistema, neophodnih radi budućeg redovnog vodosnabdevanja. Najznačajnija je čišćenje dovodnika sirove vode sa izvorišta “Petrovaradinska ada“, dužine kilometar, što će obezbediti stabilnije vodosnabdevanje.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments