Претрага
Претрага
Close this search box.

VOJSKA POZIVA NOVOSAĐANE Kreće prijava za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kandidata za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire Vojske Srbije

Foto: Ministarstvo odbrane/Arhiva

Na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije mogu se prijaviti kandidati muškog i ženskog pola koji u 2024. godini navršavaju od 19 do 30 godina života, ističu iz Ministarstva odbrane.

Kandidati moraju da ispunjavaju opšte uslove:

1. da je državljanin Republike Srbije;
2. da nije osuđen na kaznu maloletničkog zatvora ili bezuslovno na kaznu zatvora zbog krivičnog dela (dok kaznu ne izdrži ili ne bude pušten na uslovni otpust);
3. da se ne vodi krivični postupak zbog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti;
4. da je zdravstveno sposoban za vojnu službu;
5. da nije odslužio vojni rok sa oružjem i
6. da ima mesto prebivališta na teritoriji Republike Srbije.

Pored opštih, kandidat za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire mora ispunjavati i sledeće uslove:

1. da ima završene osnovne akademske studije, odnosno osnovne strukovne studije od značaja za Vojsku Srbije;
2. da ispunjava uslove propisane za regrute koji se upućuju u posebne jedinice Vojske Srbije i
3. da ima pozitivnu bezbednosnu proveru.

Podnošenje prijave i potrebna dokumentacija za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kandidata za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire Vojske Srbije

Prijavu kandidat može podneti:

• odlaskom u nadležni centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu, prema mestu prebivališta;
• elektronskim putem preko portala eUprave, aplikacija „Dobrovoljac” i
• na šalterima JP „Pošta Srbije”.

Kandidat koji ima boravište u inostranstvu prijavu može podneti nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije u inostranstvu.

Kandidat koji se prijavio za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem odlaskom u nadležni centar Ministarstva odbrane dužan je da ispuni obrazac prijave i priloži:
1. fotokopiju diplome o završenoj školi (original dokumenta na uvid) i
2. biografiju.

Kandidat za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire uz prijavu prilaže i sledeće dokaze:
1. ugovor sa Ministarstvom odbrane o stipendiranju, ako je bio vojni stipendista i
2. pisanu saglasnost za bezbednosnu proveru za upućivanje u posebne jedinice Vojske Srbije.

Izbor kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kandidata za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire Vojske Srbije

Konačnu rang-listu kandidata utvrđuju regionalni centri Ministarstva odbrane, na osnovu predloga centara Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu, nakon obavljenih lekarskih i drugih pregleda i psiholoških ispitivanja kandidata u ovlašćenim vojnozdravstvenim ustanovama.

Izbor potrebnog broja kandidata sa utvrđene konačne rang-liste vrše komisije regionalnih centara Ministarstva odbrane, u skladu sa Planom uputa kandidata na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u centre za obuku i Planom prijema za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire za određeni uputni rok.

Zaključivanje ugovora

Izabrani kandidati potpisuju ugovor sa Ministarstvom odbrane, kojim se uređuju međusobna prava i obaveze, koji obavezno sadrži početak i završetak dobrovoljnog služenja vojnog roka, uslove života i rada, novčana primanja, uslove prekida dobrovoljnog služenja vojnog roka i naknadu troškova u slučaju neopravdanog prekida dobrovoljnog služenja vojnog roka.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu u mestu prebivališta, nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije u inostranstvu i na sajtu Ministarstva odbrane www.mod.gov.rs.

Javni oglas za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kandidata za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire Vojske Srbije u 2024. godini je stalno otvoren, a rangiranje kandidata će se vršiti periodično, u skladu sa uputnim rokovima.

Uput kandidata na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem vrši se četiri puta godišnje: 1. marta, 1. juna, 1. septembra i 1. decembra, a uput kandidata na vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire dva puta godišnje: 1. marta i 1. septembra.

nsuzivo.rs

Tagovi:

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
24.04.2024 08:59

Ipak hvala Oskarovom rezimu, uz vas sam gospodo najzad shvatio da necu uraditi jednu jedinu stvar za ovaj glupi narod, jedino mi je zao mojih predaka koji su stradali za ovu drzavu…

Last edited 1 Mesec Ranije by SNS Uzivo
Gost
Pajic
24.04.2024 09:21
Odgovori  SNS Uzivo

Pussy

Gost
SNS Uzivo
24.04.2024 10:19
Odgovori  Pajic

M’logo mi znaci sta ima da kaze jedna nepismena SNS budala, nastavite molim vas? 🙂

Last edited 1 Mesec Ranije by SNS Uzivo
Gost
Stefan
25.04.2024 04:39
Odgovori  SNS Uzivo

Na koju foru su tebe pustili iz ustanove sa tako jako izrazenom paranoidnom shizofrenijom ? Ti kad gledas snimak lava kako lovi antilopu na diskaveriju ti i njima vices da su sendvicari.

Gost
Dragan
25.04.2024 15:03
Odgovori  SNS Uzivo

Dilejo, Oskar je Milo.

Gost
Stefan
25.04.2024 04:35

Ovi istripovali da su Google ili Apple pa bi da biraju. Cuj da nije osudjivan i da se ne vode postupci… svedocanstvo original na uvid… pa tako ce te napraviti armiju maminih i tatinih maza . Docice te vi po nas osudjivane cim zagusti i shvatite da su te americke gluposti nerealne. Samo sto vise gayova i istetoviranih exit cupavaca kad ih vide siptari da dobiju krila pa pola Srbije da nam uzmu…

Gost
Siniša
25.04.2024 06:35

Ako ide Danilo eto i mene ili ce mali opet da pobegne iz države.

Gost
Rajko
25.04.2024 08:11

Kad bude bilo pravde i zakona, a ne lopova i bezvlasca, kad budu imali normalno oruzje a ne defektno i kad budu imali cime da hrane vojnike…tada…a sve ostalo…zadnjih 25god…bacanje vremena i prebacivanje iz supljeg u prazno…neka svi politicari salju svoju decu u vojsku….

Povezane vesti