Foto: Ministarstvo odbrane Srbije/Kurir

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za dodelu studentskih stipendija za školsku 2021/2022. godinu

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za dodelu studentskih stipendija za školsku 2021/2022. godinu, a kako je najavljeno, obezbeđenu finansijsku podršku tokom školovanja i sigurno radno mesto u sistemu odbrane dobiće 42 studenta.

Tačnije, 21 student treće i četvrte godine osnovnih studija, 19 studenata prve ili druge godine master akademskih studija i dvoje studenata pete godine integrisanih akademskih studija biće obezbeđeni finanskijskom podrškom i sigurnim radnim mestom.

Za studente integrisanih akademskih studija i master akademskih studija mesečna stipendija iznosiće 50.000 dinara; foto: Indeks.rs

VISOK PROSEK
Stipendije za studente integrisanih akademskih studija odnose se na oblast farmacije, dok se stipendije za osnovne akademske studije nude za oblasti elektronike i računarstva,
elektrotehnike, mašinstva, računarskog inženjerstva, građevinarstva, matematike, zaštite na radu ili zaštite životne sredine, saopšteno je iz Ministarstva odbrane I dodano da će za stipendije namenjene master akademskim studijama moći će da se prijave studenti mašinstva i hemijskog inženjerstva.

Pravo na studentsku stipendiju imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog ili drugog stepena i čije se školovanje finansira iz budžeta.

Neophodno je da kandidati budu državljani Srbije, a da tokom studija nisu gubili nijednu godinu, te da su sve ispite iz prethodnih godina školovanja položili i to sa najmanjom prosečnom ocenom 7,5.

SLUŽBOVANJE U 7 GRADOVA
Oni koji steknu status vojnog stipendiste dobijaće tokom treće godine osnovnih studija 35.000 dinara mesečno, a tokom četvrte 40.000 dinara. Za studente integrisanih akademskih studija i master akademskih studija mesečna stipendija iznosiće 50.000 dinara.

Posle završenog školovanja, lica koja su se kvalifikovala za stipendije Ministartva odbrane
dobiće zaposlenje u svojstvu oficira ili vojnog službenika u Beogradu, Novom Sadu, Nišu,
Prokuplju, Pančevu, Kragujevcu ili Lađevcima kod Kraljeva, što je za svaku stipendiju unapred naznačeno.

Rok za prijavljivanje na konkurs i podnošenje potrebnih dokumenata je do 29. oktobra 2021. godine.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments