Foto: MarketWatch

Bespovratna sredstva namenjena su za nabavku opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata potrebnih za podizanje proizvodnih zasada

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke mehanizacije u sektoru voćarstva i vinogradarstva i opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata potrebnih za podizanje proizvodnih zasada voća, vinove loze i hmelja u 2023. godini.

Za realizaciju Konkursa predviđen je ukupan iznos od 80.000.000 dinara, prenosi Portal poljoprivrednik.net.

Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 60 odsto od prihvatljivih troškova investicije, odnosno 70 odsto za posebne kategorije podnosilaca prijave. Bespovratna sredstva namenjena su za nabavku opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata potrebnih za podizanje proizvodnih zasada. Takođe, i za nabavku potrebne mehanizacije.

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može da pređe 5.850.000 dinara. Minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosi 200.000 dinara, odnosno u razmatranje će biti uzete prijave čija je vrednost investicije jednaka ili veća od 333.000 dinara bez PDV-a.

24sedam.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments