Претрага
Претрага
Close this search box.

VOZITE OPREZNO! Sneg otežava i usporava saobraćaj u većem delu Srbije

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/Arhiva

Još jedno zahlađenje i sneg otežavaju i usporavaju saobraćaj u većem delu zemlje, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Intezivne snežne padavine su na području Beograda, Užica, Valjeva, Nove Varoši, Ivanjice, Sjenice i Novog Pazara, a posebno u planinskim predelima i putevima koji vode preko Debelog Brda, Tare, Zlatibora, Golije, Peštera, Kopaonika, Divčibara i Goča, otežale su i usporile saobraćaj.

Mraz na pojedinim deonicama stvara poledicu, a pojačan vetar snežne nanose.

Zato na putevima u jugozapadnim, zapadnim i centralnim krajevima ne krećite na put bez dobrih zimskih guma i uređaja protiv proklizavanja točkova, savetuje AMŠ.

Snežne padavine otežavaju saobraćaj na autoputu Miloš Veliki, jer ga ima na kolovozu između između 1 i 3 cm, zato je smanjeno ograničenje brzine.

Povremene snežne padavine i magla usporavaju saobraćaj i na autoputu Beograd – Niš – Dimitrovgrad, a posebno je usporen na prevojima poput begaljičkog i mokroluškog brda kao i na prevoju mečka kod Ražnja.

Foto: EPA-EFE/DAREK DELMANOWICZ

Na slične uslove vožnje vozači moraju računati i na
području Avale i Kosmaja preko Rudnika, ali i na ostalim državnim putevima prvog i drugog reda.

Prema informacijama Uprave granične policije, teretna vozila na izlasku iz zemlje, na graničnim prelazoma Horgoš i Kelebija zadržavaju se po pet sati.

Teretnjaci na Batrovcima čekaju četiri sata, a po tri sata na Bezdanu i Šidu.

Na Bogojevu teretna vlozila čekaju dva sata, a po jedan sat na Gradini i Bačkoj Palanci.

pink/tanjug

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti