Претрага
Претрага
Close this search box.

Vrdnik postaje svetski centar biciklizma: Tour De Fruška u narednim danima okuplja preko 700 sportista i 3000 posetilaca

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Na obroncima Fruške gore u Vrdniku, ovaj vikend biće obeležen nesvakidašnjim sportskim događajem, pod nazivom “Tour De Fruška” koji će obradovati sve ljubitelje prirode, biciklizma, zdravog života i sporta.

Foto: Pexels
Vrdnik će u narednim danima primiti više od 700 sportista, a pored sportskog dela organizovan je Noćni bazar na kojem će izlagati više od 100 domaćih preduzetnika. Očekuje se preko 3000 posetilaca, a smeštajni kapaciteti u Vrdniku popunjeni su 90 posto.

-Želimo da ovo postane tradicionalana manifestacija koja će se održavati svake godine, a MTB maraton je najmasovniji maraton koji se ikada desio u Srbiji – rekao je Ivan Arpaš, direktor manifestacije „Tour De Fruška“

Jedan od naših najuspešnijih košarkaša Željko Rebrača, pored mnogobrojnih sportista koji su podržali ovu manifestaciju, istakao je da mu je čast što je deo ovog projketa.

-„Tour De Fruška“ predstavlja novo poglavlje u najlepšem delu Vojvodine i ovo će u naredna tri dana biti centar gde će se okupiti svi sportisti, porodice i veoma mi je drago što je ova manifestacija na jednom visokom nivou. Ovaj dugađaj je pokazatelj da ovde mogu da dođu i profesionalni sportisti kao i amateri – rekao je Rebrača.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Predsednik pokrajinske vlade  i predsednik organizacionog odbora “Tour De Fruška” Igor Mirović, zahvalio se svim organizatorima i ljudima koji su doprineli organizaciji događaja i istako da su svi vredno radili kako bi se ova manifestacija što profesionalnije organizovala.

-Ovo je nešto potpuno novo i orginalno, u isto vreme veoma važno za razvoj sporta i biciklizma ali pre svega za razvoj turizma na Fruškoj gori. Ovo je jedan novi pogled na zdrav život,ali i očuvanje najlepše planine između Beograda i Novog Sada – rekao je Mirović i dodao da će imati sve uslove u pogledu organizacije kako bi manifestacija protekla u što najboljem redu.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Bivši biciklista, olimpijac i jedan od organizatora drumskog izazova „Popov čot“ Ivan Stević  za naš poratal, rekao je da svaka manifestacija ovog tipa, nosi posebno draž i da ovaj događaj predstavlja novu notu za uspeh biciklizma na ovim prostorima.

-Ovakve manifestacije služe kako bi omasovile i združile ljude, jer je iza nas period od 2 godine kada je bilo manje druženja i sportskih aktivnosti. Priroda je idealan način da se ponovo ujedinimo kroz sport i na taj način ovom manifestacijom mi ustvari predstvaljamo Vrdnik u naboljem mogućem svetlu ali i ostavljamo markacije i staze koje su urađene za potrebe „Tour De Fruška“  svima na raspolaganju – rekao je Stević za NS Uživo i dodao da su sve staze urađene po standardima i propisima sa nacionalnim parkom i da one ostaju nakon događaja na korišćenje svima koji žele da se oprobaju u planinskom biciklizmu.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Prvi put u Srbiji organizuje se i trka sa električnim biciklovima „Ibajk“ , trka koja prati svetske trendove. Iz organizacije navode da se nadjau da će se ovom trkom probiti led u Srbiji i da je ovo preduslov da se napravi i liga u ovoj disciplini.

 

Foto: Pexels

Što se tiče staza koje su predviđene za takičenje u biciklizmu one su podeljene po veličanama, tako da “Tour De Fruška” ima stazu S koja je dugačka 15 kilometara. Ovu stazu će koristiti trail trkači za INVICTUS TRAIL TDF CHALLENGE i takmičari za “MTB MARATON S” ,kao i takmičari za “EBike Veliku nagradu Vrdnika”.

Pored napomenute staze postoje još tri. M staza,koja je dugačka 38 kilometara i koristiće se za trku “MTB MARATON M” i staza L, duga 58 kilometara koju će koristi takmičari “MTB MARATON L”. Četvrta staza jeste “Staza drumske vožnje” koja je dugačka 48 kilometara. Na ovoj stazi se neće odvijati zvanična trka, već promotivna drumska vožnja, za sve amaterske uživaoce planinske vožnje bicikla.

Program je počeo danas u 11.00 časova, a sve dodatne informacije o programu i trkama možete pogledati na zvaničnom sajtu tourdefruska.com

Ognjen Medić

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага