Претрага
Претрага
Close this search box.

VREME JE DA POHRLITE NA NOVOSADSKE PIJACE! Uz kupovinu namirnica možete da obavite i preventivne preglede – “Tržnica” poziva sve zainteresovane, a ovo je spisak termina (FOTO)

Foto: JKP "Tržnica"

S obzirom da Grad Novi Sad brine i ulaže u razvoj zdravstva kao i preventivne preglede svojih sugrađana, na novosadskim pijacama u narednom periodu biće organizovani besplatni zdravstveni pregled.

Foto: JKP “Tržnica”

Kako su najavili iz Javno-komunalnog preduzeća “Tržnica” prvi pregled zakazan je za danas na Ribljoj pijaci i trajaće do 10.30 časova kada će svi građani moći preventivno da se pregledaju i da provere nivo šećera u krvi, izračunavanje BMI, merenje visine krvnog pritiska i pulsa, edukaciju prve pomoći kod zastoja srca i edukaciju za pravilnu tehniku za samopregled dojki.

Nekoliko starijih sugrađanki, ali i sugrađana pohrlilo je u centar grada i uredno stalo u red za čekanje, dok su medicinski radnici obavljali preglede na pomenutoj tržnici.

Foto: JKP “Tržnica”

Cilj ove akcije jeste ukazati Novosađankama i Novosađanima na značaj zdravih stilova života i na značaj faktora rizika u nastanku hroničnih nezaraznih oboljenja, kao i podizanja svesti građana o važnosti prevencije, ranog otkrivanja i blagovremenog započinjanja lečenja otkrivenih faktora rizika, organizuju besplatni pregledi.

Naravno, ovo nije jedini termin, kao ni jedina lokacija na kojoj se obavljaju pregledi. svi zainteresovani sugrađani imaće mogućnost da se na Ribljoj pijaci ponovo pregledaju 7. jula u terminu od 8.00 časova do 10.30 časova. Takođe, na Detelinarskoj pijaci 10. jula i 14. avgusta od 8.00 do 10.30, na Futoškoj pijaci 17. jula i 28. avgusta od 8.00 do 10.30, na Najlon pijaci 26. jula i 2. avgusta od 8.00 do 10.30 i na Satelitskoj pijaci 31. jula i 21. avgusta od 8.00 do 10.30 časova.

Tržnice i trgovi vekovima unazad su bile mesto okupljanja i razmene informacija, pa su stoga ove lokacije idealna destinacija za ovakav tip akcija.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti