Ukoliko želite da budete u ulozi tajnog Deda Mraza, Baka Mrazice i donesete radost deci koja su na hraniteljsvu to možete da ostvarite u okviru akcije Udruženja hranitelja Novi Sad.

Ove godine Uduzenje hranitelja i Vivify Ideas su pitali decu šta ona žele, i sada su u potrazi za magičnim ljudima koji mogu ispuniti te želje. Nadaju se da će dobiti podršku građana u ostvarenju zajedničkog cilja i širenju novogodišnje čarolije.

Kako bi ste učestvovali i ostvarili novogodišnju želju bar jednog mališana postoje koraci koje morate da pratite:

  • Pronađite na stranici Udruženja hranitelja Novog Sada listu dece. Na listi su naznačene godine, tajni nadimak, pol deteta i novogodišlja želja. Vi pronađite dete i poklon koji želite da kupite i poklonite detetu.
  • U komentar upišite redni broj deteta, nadimak i komentar rezervisano. To znači da ste se obavezali da ćete do 15. decembra poslati poklon na naznačenu adresu.
  • Udruženje će nakon toga na listi obeležiti da je za to dete nađen Deda Mraz i kontaktirati vas oko daljih logističkih dogovora.
  • U paketić možete dodati šta želite, ali najvažnije je da dete dobije baš ono što je zaželelo. Slatkiš i čestitka uvek obraduju mališane.
  • Do 10. decembra pošaljite ili donesite paketić na adresu i napišete opet redni broj deteta i nadimak.

– Sa vaše strane potrebna je samo dobra volja, a Vivify Ideas i Udruženje hranitelja će preuzeti sve poslove oko dostave paketića. Hvala unapred što zajedno sa nama utičete da deci ulepšamo praznike – poručuju iz ovog udruženja.

Adresa na koju je potrebno da pošaljete poklon – VivifyIdeasVivify Ideas, Laze Nančića 36, 21000 Novi Sad.

– Naša akcija se izdvaja po tome što su deca imala priliku da sami odaberu poklone koje bi voleli da dobiju. Njihove želje su veoma skrome, kreativne i zabavne. Često kada se organizuju akcije ovog tipa zanemaruju se malo starija deca, a kada je reč o deci koja se nalaze u hraniteljskim porodicama bitno je da i ona dobiju ovaj vid pažnje bez obzira na uzrast – rekla je za naš portal članica Udruženja Tamara Paroški Salbut.

Ako se pitate ko su deca na hraniteljstu

Deca na hraniteljstvu su deca koja trenutno ne mogu biti sa svojim biološkim porodicama zbog različitih teškoća sa kojima se biološke porodice suočavaju. Deca su u hraniteljskim porodicama dok biološka porodica ne reši probleme ili pak dok dete ne dobije status za usvojenje, a neka dok ne odrastu i osamostale se. Deca se hrabro nose sa jako zahtevnim i stresnim izazovima dok se odrasli trude naći najbolja rešenja za njh. Mislimo da su mali heroji bili ove godine izuzetno dobri i zaslužuju da Deda Mraz im ispuni po koju želju.

Autor: Mirjana Mažić

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments