Foto: Vremeplov

Drugi “Vremeplov” – onlajn festival će biti besplatan i dostupan svima. Neće biti geolokacijskih, niti brojčanih ograničenja, takođe neće biti potrebno ni prijavljivanje, niti popunjavanje bilo kakvih formulara da bi se omogućio pristup gledanju i učestvovanju u onlajn Festivalu Vremeplov.

Tema Festivala i konkursa je Novi Sad, Dunavska ulica.

Festival će se održati onlajn na internet platformi https://vremeplov.in.rs. Gledaoci će takođe moći da gledaju i učestvuju u 2. Vremeplovu i preko Fejsbuk platforme https://www.facebook.com/vremeplov.in.rs/

Vremeplov je Festival kulturno-istorijskih i ličnih sećanja na Novi Sad, predstavljenih sa drugačijeg umetničkog i kulturološkog aspekta kroz formu najnovijih medija ali uz upoznavanje i upotrebu zaboravljenih formi.

Inovativni, interaktivni, hipnotički projekat Vremeplov uključuje građane u Festival koji je baziran na spoju različitih medija i umetničkih disciplina: sinemagraf, film, video, animacija, fotografija, zvuk, dizajn, performans, igra, arhitektura, strip, moda, muzika, knjiga…

PROGRAM:

SIGRARIJE

Zabavne i zaboravljene igre za decu: lastiš, kolariću paniću, između dve vatre, trule kobile, šuge, preskakanje konopca, šareno jaje, fote, partizani i nemci isl. Pravila ovih igara će biti dostupna online. Na taj način će deca od kuće moći da uče i vežbaju ove interesantne sigrarije i ispune dan.

SNIMANJE GRAĐANA

Ispred specijalnog platna (Chroma key) u fizičkom prostoru, studiju ili eksterijeru u zavisnosti od vremenskih uslova. Uz poštovanje svih epidemioloških mera. Realizovaće se samo putem zakazivanja i biće ograničen broj učesnika.

SINEMAGRAFI

Oživljene tj. animirane stare fotografije Dunavske ulice. Gledaće se putem onlajn platformi ali i uz pomoć mobilnih telefona putem skeniranja QR kodova koji će biti postavljeni po centru Novog Sada.

KVIZ

Sadržaj pitanja će biti vezan za kulturu, istoriju, zanimljivosti i priče o Novom Sadu. Prvih par učesnika će osvojiti simbolične nagrade. Igraće se putem onlajn platformi.

FILMSKI VREMEPLOV

Kratke video forme o Novom Sadu – JupiJE edukativne, zabavne, istorijske činjenice i priče  + stari video snimci i filmovi. Gledaće se putem onlajn platformi ali i uz pomoć mobilnih telefona putem skeniranja QR kodova koji će biti postavljeni po centru Novog Sada.

MODNI VREMEPLOV

Građanima bi putem internet portala bile predočene fotografije preko kojih bi saznali kakva je moda i kultura življenja bila kroz različite vremenske periode. Kroz modu građani bi se upoznali sa različitim kulturnim razdobljima, stilom, navikama i običajima u našem gradu i šire. Gledaće se putem onlajn platformi.

MUZIČKI VREMEPLOV

Urbana (gradska) i alternativna muzika različitih žanrova. Gledaće se video spotovi putem onlajn platformi.

VINTIDŽ GALERIJA

Stare fotografije: urbana (gradska) arhitektura kroz različite arhitektonske stilove, stare mape Novog Sada, tradicionalni kulturni vez, stare razglednice, značajni svestki momenti, trendovi i istorija. Gledaće se putem onlajn platformi.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments