VUČEVIĆ: Sada je jasno da deo opozicije želi sukobe

       
Grad Novi Sad

Miloš Vučević, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke, izdao je saopštenje povodom najavljenog protesta #1od5miliona.

“Najava protesta „1 od 5 miliona” za 12. april u Novom Sadu, za kada je u isto vreme i na istom mestu zakazan skup u okviru kampanje „Budućnost Srbije”, nedvosmisleno potvrđuje ono što većina građana odavno zna. Deo opozicije predvođen Savezom za Srbiju na ovaj način otvoreno je izrazio nameru da izazove sukobe na ulicama Novog Sada, koji mogu da imaju nesagledive posledice ne samo po naš grad, već i stanje u državi. Važno je napomenuti da je skup u okviru kampanje „Budućnost Srbije”, za razliku od većine dešavanja u organizaciji opozicije poslednjih meseci, uredno prijavljen MUP-u 27. marta, dok je Savez za Srbiju svoj prijavio danas.

Kao gradonačelnik Novog Sada i odgovoran čovek nikako ne mogu da dozvolim da se dogodi bilo kakvo krvoproliće na ulicama našeg grada. Zbog toga apelujem na predsednika Srbije Aleksandra Vučića da razmotri mogućnost pomeranja skupa sa 12. na 11. april. To je jedini način da se izbegne scenario koji je pripremljen u glavama onih koji žele da izazivanjem haosa na ulici sruše legitimno izabranu vlast. Istovremeno, građani Novog Sada po ko zna koji put imaće priliku da u roku od dva dana uporede koliko pristalica stoji iza politike pristojne Srbije, a koliko je spremno da sledi politiku bezumlja i primitivizma.

Jedini sukob koji kao gradonačelnik i političar želim je sukob mišljenja u okviru institucija sistema Republike Srbije, a u skladu sa najvišim demokratskim principima”. -Stoji u saopštenju

Autor: nsuzivo.rs

3
Komentari:

3 Komentara
0 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
3 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
Pete

Secam se kada ste bili nezavisni medij… bilo je to pre 2, 3 godine mislim.

nsssssss

ajd preskocite politiku

Nikola

Pa ko je kome “ušao u termin”?
Tako je to kada nema nikakvih izveštaja o protestima u medijima. Možda zato gospoda iz vlasti nije znala da se već mesecima svakog petka u Novom Sad održavaju protesti.