Foto: Grad Novi Sad
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji ambasador Emanuel Žofre sastali su se u Gradskoj kući u Novom Sadu.

Gradonačelnik Vučević zahvalio se ambasadoru na poseti, kao i na podršci EU u realizaciji važnih projekata za Novi Sad i Srbiju, kao što su izgradnja Žeželjevog mosta i zgrade pravosudnih organa, rešavanje stambenog pitanja izbeglica i mnogi drugi projekti u vitalnim oblastima.

Vučević je istakao da Novi Sad kao lokalna samouprava značajno uzima učešće u aktivnostima koje Srbiju približavaju porodici evropskih zemalja, ali i da ”Srpska Atina” tradicionalno neguje evropske vrednosti, odnosno toleranciju i harmoničan suživot brojnih nacija. Zvaničnici su ocenili i da EU info kutak u Novom Sadu dobro radi doprinoseći informisanju građana o procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji i uticaju tog procesa na njihov život.

Foto: Grad Novi Sad

Ambasador Emanuel Žofre čestitao je Novom Sadu na uspešnoj realizaciji evropskih projekata i ocenio kao veoma važne sve aktivnosti koje doprinose stabilnosti u regionu koja je preduslov ukupnog napretka.

Sagovornici su izrazili uverenje da će dosadašnja dobra saradnja biti nastavljena, a sve u cilju zajedničkog zalaganja za vladavinu prava i stvaranje stabilnog demokratskog okruženja koje je preduslov za ekonomski rast i poboljšanje životnog standarda svih građana.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments