Foto: Politico EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je francuskom kolegi Emanuelu Makronu pobedu u drugom krugu predsedničkih izbora.

– Poštovani gospodine predsedniče, dragi prijatelju Emanuel Makron, primite srdačne čestitke povodom ponovnog izbora za predsednika Republike Francuske. Poverenje koje su Vam građani i ovoga puta ukazali, nesumnjivo potvrđuje da je Vaše vođstvo zasnovano na onim načelima i vrednostima koje su duboko ukorenjene u narodu Francuske – napisao je Vučić na instagramu.

Predsednik Srbije je istakao da su sloboda, jednakost i bratstvo neprolazni i univerzalni principi čije suštine svi treba da se podsetimo, pogotovo u sadašnjem istorijskom trenutku, možda više nego ikada pre.


– Deleći upravo ove vrednosti, Srbija i dalje ostaje posvećena jačanju odnosa sa Francuskom, koji su zasnovani na tradicionalnomm prijateljstvu i strateškom partnerstvu. Sa Vašim ponovnim izborom za predsednika, uveren sam da su srpsko-francuski odnosi na dobrom putu da dosegnu nove granice – napisao je Vučić.

Predsednik Srbije ističe da Francuska može da računa na Srbiju kao na iskrenog prijatelja i partnera, i uveren je da naša zemlja može da računa na podršku Francuske, u korist mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

– Još jednom Vam čestitam izbornu pobedu uz najbolje želje za dalji napredak Vaše zemlje i blagostanje svih njenih građana – zaključio je Vučić.

novosti.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments