Foto; Screenshot Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas dočeku prvog leta avio-kompanije “Hainan Airlines”.

Reč je o kompaniji koja je nakon četiri godine ponovo uspostaviti letove na liniji Beograd – Peking.

Erbasovim A330 iz Kine na obnovljenoj redovnoj liniji koji je na aerodrom “Nikola Tesla” sleteo oko osam časova, doputovala je ambasador te zemlje u Srbiji Čen Bo sa kćerkom i jedan broj putnika.

Avion je dočekan tradicionalnim pozdravom vodenim šmrkovima.

Dočeku aviona prisustvuju i ministri finasija Siniša Mali i graađevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, direktor kompanije “Vansi Srbije” Fransoa Berizo, direktor “Er Srbije” Jirži Marek i otpravnik poslova ambasade Kine u Beogradu Tjen Išu.

“Hajnan erlajns” će između glavnih gradova Kine i Srbije saobraćati zasad samo subotom, zbog kovid ograničenja koja još uvek postoje u Kini.

Avion će nakon jedanaestočasovnog leta iz Kine u Beograd dolaziti ujutru oko osam časova, a za Kinu se vraćati u 15 časova istog dana.

“Hajnan erlajns” je počeo da saobraća od Pekinga do Beograda preko Praga u septembru 2017. godine, ali su letovi obustavljeni krajem 2018. godine.

“Er Srbija” je ranije saopštila da će uskoro početi da iznajmljuje drugi širokotrupni avion erbas A330 , kako bi započela nove letove ka Aziji i Severnoj Americi, uz razmatranje letova za Peking ili Šangaj.

Većina putnika koji trenutno lete između Srbije i Kine to koriste avione kompanija “Katar ervejza”, holandskog KLM-a i iranskog “Mahan era”.

blic.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments