Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bs
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će obeležavanje godišnjice operacije hrvatske vojske „Oluja“, tokom koje je proterano i ubijeno više stotine hiljade Srba, biti održano 4. avgusta u Novom Sadu. On je pozvao sve građane da dođu 4.avgusta u 20 sati na centralni gradski trg u Novom Sadu.

-Obično smo birali manja mesta, išli smo od Veternika, Futoga, Busija, sve mesta gde su nastanjeni Krajišnici. A Novi Sad je mesto koje je procentualno primilo najviše Krajišnika – ukazao je Vučić.

On je kazao da će se u Novom Sadu obeležiti godišnjica velikog stradanja srpskog naroda i najveće etničko čišćenje na evropskom tlu.

Vučić je istakao da, povodom zahteva šefa hrvatske diplomatije Gordana Grlića-Radmana austrijskim vlastima da vrate ustaški grb na spomen kamen u Blajburgu, da su sve rekli sami o sebi. Grlić-Radman tokom jučerašnje posete Beču apelovao je svog austrijskog kolegu Aleksandera Šalenberga da pomogne u nastojanjima za vraćanje hrvatskog grba sa prvim belim poljem, što je ustaško obeležje, u Blajburgu.

-Mislim da ta sama informacija govori za sebe. Time su sve o sebi rekli – naglasio je on.

Vučih je kazao da s tim u vezi ne mora da doda nijednu reč.

Tanjug

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
28/07/2022 11:41

Dolazim veceras! 🙂

Milan
28/07/2022 19:15

Novi Sad je zaslužio da obeleži godišnjicu stradanja sada svojih sugradjana.

Krvava haljino
29/07/2022 01:09

Ustacu ujutru, otici u crkvu, zapaliti svecu stradalima ali tebi na kolena nikad necu doci.
Dete iz kolone ’95.