Претрага
Претрага
Close this search box.

Za DESET GODINA na Sajlovu urađeno 37 novih ulica, u PRVI VRTIĆ uloženo 292 miliona dinara (FOTO/VIDEO)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Od 2012. do danas u investicije u naselju Sajlovo uloženo je 2,3 milijarde dinara. Ukupno 37 ulica je dobilo asfalt, što predstavlja 13 kilometara asfaltiranih ulica unutar ovog naselja. Takođe, urađen je objekat Mesne zajednice koji krasi prelepo parterno urađenje. Unutar Mesne zajednice penzioneri su dobili svoj kutak, otvorena je pošta, ambulanta Doma zdravlja i ogranak Gradske biblioteke

U 37 novih ulica uloženo 433 miliona dinara

U toku 2020. godine završena je prva faza uređenja saobraćajnih površina koja je obuhvatila 12 ulica, dok je tokom 2021. godine završeno još 25 ulica. Ukupno je izgrađeno 13,2 kilometara saobraćajnica u vrednosti od 433 miliona dinara.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Na teritoriji Sajlova izgrađena je i kanalizaciona mreža u dužini od 18 kilometara, tri crpne stanice i kolektor u dužini od 1,6 kilometara. Vrednost investicije iznosila je 247,7 miliona dinara. U javno osvetljenje u ovom novosadskom naselju uloženo je 35,2 miliona dinara iz budžeta Grada.

Za dečija igrališta i teretane na otvorenom 3,8 miliona dinara

Da se misli i na najmlađe, kao i na rekreaciju odraslih, pokazuju i podaci rekonstrukcije dečijeg igrališta na Donjem Sajlovu, kao i teretane na otvorenom. Takođe, izgrađena je ograda oko sportskog terena i nova teretana na otvorenom između ulica Sajlovo XVII i Sajlovo XXXVII.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

“Plava zvezda” zasijala na Sajlovu

Sajlovo je 2022. godine dobilo novi, opremljen i funkcionalan vrtić PU “Radosno detinjstvo”, a vrtić je dobio ime „Plava zvezda“. Prema rečima zvaničnika trenutno je najlepši i najbolji na teritoriji grada gde zaposleni imaju najbolje uslove za rad, a najmlađi za igru.

Vrtić “Plava zvezda” slovi za jedan od najboljih u gradu; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Površina ovog dvospratnog objekta je preko 1.800 kvadrata i trenutno je upisano 213 dece u ovo zabavište. Vrtić “Plava zvezda” zaposlio je 30 novih ljudi.

Žitelji Sajlova dobili zajedničku kuću

U martu 2022. godine otvorena je nova Mesna zajednica na Sajlovu, a u sklopu nje su ambulanta Doma zdravlja “Novi Sad”, pošta, biblioteka, ali i 23. Klub penzionera. U projekat mesne zajednice je investirano 48,2 miliona dinara.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Mesna zajednica prostire se na 500 metara kvadratnih.

Kulturna stanica “Sajlovo” završena 2021. 

Godine 2020. završena je kulturna stanica “Sajlovo” kao priprema za Evropsku prestonicu kulture, koju je naš grad ponosno poneo 2022. godine.

Radovi oko uređenja partera su završeni naredne godine, a vrednost radova na ovim projektima bila je 21,8 miliona dinara.

11 miliona dinara za čišćenje i saniranje javnih površina

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Čišćenje i saniranje javnih površina, uklanjanje divljih deponija i sanacija degradiranih javnih površina na potezu Sajlova prema Rumenci, na potezu ka Radnoj zoni Sever 2, na potezu Novo groblje-Sajlovo. Sa projektom je započeto 2014. godine i završeno 2020.

Ukupna vrednost investicije bila je 11 miliona dinara.

Godine 2019. započeti radovi na optičkoj infrastrukturi Sajlova

Radovi na optičkoj telekomunikacionoj mreži, video nadzoru, računarskoj mreži i bežičnom internetu u ulicama Sajlova počeli su 2019. godine i završeni su tokom 2022. Ukupna vrednost projekta iznosila je 3,7 miliona dinara.

nsuzivo.rs

 

 

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti