Претрага
Претрага
Close this search box.

Za devet nedelja ubijeno je osam žena i jedna devojčica od 2 godine! Sve su stradale se od ruke mušakraca iz najbliže okoline

Foto: Shutterstock

Ana Mirković, psiholog i osnivač Instituta za digitalne komunikacije, upozorava da jedna žena nedeljno u femicidu izgubi život od nekog muškarca iz svoje najbliže okoline. Od početka godine je stradalo devet žena.

Mirkovićeva poručuje da 8. mart nije samo dan za žene i ženska prava, već dan za ljudska prava i da je važno da se stalno podiže svest o tome. Kaže da žene ne žele da postanu ono protiv čega se bore. “Mi ne želimo da pesnicom lupimo od sto”, žene treba da budu to što jesu, poručila je Ana Mirković.

Porast femicida i porodičnog nasilja

U Srbiji se beleži porast femicida i porodičnog nasilja. Od početka godine ubijeno je devet žena. Ana Mirković ističe za RTS da je za nju to danas najtužniji momenat, da jedna žena nedeljno u femicidu izgubi život od nekog muškarca iz svoje najbliže okoline.

Devet jezivih slučajeva

Sestre Jelisavetu (76) i Gordanu (78) Đ. ubio je 21. januara u njihovom stanu u Beogradu poznanik koji je nakon nekoliko dana izvršio samoubistvo.

U selu Trešnjevica kod Paraćina, za ubistvo Marine M. (50) osumčičeni su sin i ćerka njenog partnera, M. P. (23) i M. P. (27)

Nevenu Bekić (20) ubijena je 10. februara kada ju je njen suprug policajac Đorđe P. (28) ubio hicima iz pištolja, a zatim presudio sebi

Marija J. (65) ubijena je u selu Donji Tavankut kod Subotice, a osumnjičen je njen partner Miroslav P. (45) koji je uhapšen.

Draganu P. ubio je 15. februara partner Aleksandar D. (58) koji je zatim izvršio samoubistvo.

Lj. B. (17) je osumnjičen da je čekićem ubio svoju tetku Stanku M. (65) u Bačkoj Topoli 20. februara.

Jedan od najmonstruoznijih slučajeva dogodio se 21. februara kada je osumnjičeni Miloš N. (25) nasmrt pretukao pastorku (2) u kući u Zaječaru.

M. M. (55) iz Pirota je osumnjičen da je petog marta pucao u svoju bivšu partnerku (47) u centru tog grada, u pešačkoj zoni na Trgu oslobodilaca.

RTS

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti