Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Osim 6,2 milijarde dinara koje Grad Novi Sad izdvaja za obrazovanje, ovog puta je u saradnji sa Vulkan izdavaštvom poklonio svim školama na teritoriji Novog Sada 10.000 knjiga.

-Našim đacima želimo da pomognemo da budu što uspešniji, napredniji, upisuju fakultete koje žele, stiču znanja da mogu da izaberu svoju profesiju i obezbede svoju egzistenciju. Knjiga je čoveku najbolji drug, mi sa svakom pročitanom stranom vredimo više, znanje nam niko ne može oduzeti. Želim da se zahvalim Vulkan izdavaštvu što je izdvojio 10.000 knjiga školama- rekla je Dina Vučinić, članica Gradskog veća za obrazovanje.

Knjige poput “Lazar na dvoru kralja Dušana” Slobodana Stanišića, “Vrabac Džoni” Nikole Đurička, “Muzej legendi” Dejvida Glavera, “Kako postati programer” Šona Makmanusa, su samo neki od naslova koji će se naći u školskim bibliotekama.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Marija Mlađenović iz Vulkan izdavaštva, naglasila je da će u narednim periodu doprineti i da u vrtiće stignu knjige.

-Svim dragim osnovcima želim da ove godine pročitaju što više knjiga, nadam se da će prepoznati kvalitetne sadržaje i da će tražiti što više- izjavila je Mlađenović.

Među poklonjenim knjigama se nalaze i dečji klasici, novi autori, kao i knjige iz čuvene Vulkančićeve edicije za decu Lastavica.

Ivona Karan

 

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Aska
21/03/2021 07:56

Uvedite besplatne udžbenike moroni.