Претрага
Претрага
Close this search box.

ZA SVE LJUBITELJE BICIKLIZMA “Tour De Fruška” biće održana narednog vikenda: Sve je spremno za veliku trku, a učesnike očekuje sjajan provod kao i zabavni sadržaji (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Manifestacija “Tour De Fruška”, koja je namenjena svim ljubiteljima prirode, zdravog života, biciklizma i sporta, nakon uspešne prethodne godine, u ovoj godini održaće se čak dva puta, u prolećnom izdanju od 20. do 21. maja , dok je jesenje izdanje planirano od 23. do 24. septembra.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Današnoj konferenciji za medije koja je održana u Vrdniku u hotelu Fruške terme, prisutnima su se obratili predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Opštine Irig Tihomir Stojaković, direktor manifestacije Ivan Arpaš i Nataša Ivančević, ispred sportskog dela “Tour De Fruška”.

Direktor manifestacije “Tour De Fruška”, Ivan Arpaš na početku obraćanja istakao je da ovu manifestaciju organizuju drugi put, a ovog puta je Turistička organizacija Vojvodine postala jedna od organizatora manifestacije.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

– Što se tiče samih staza što smo radili, prošle godine smo izmarkirali 100 kilometara staza. Išli smo predeo prema Irigu i Banstolu. Ove godine smo krenuli ka Letenci, izmarkirali smo preko 50 kilometara staza, što sve ostaje posetiocima i turistima koji posećuju Frušku goru – istakao je Arpaš i dodao:

– Ove godine imamo oko 700 prijavljenih takmičara: 200 je na Trail, 230 MTB rekreativaca i 100 vozača koji će se takmičiti na ovogodišnjem prvenstvu Srbije u maratonu. Imamo 100 prijavljenih na dečijoj trci “Mlade nade” i 100 prijavljenih na dečijoj trci “Gas gas”.

Arpaš je podsetio da su ove godine smo u Italiji, posetili Bajk festival, na kom su kako kaže, pokupili dosta dobrih iskustava.

– Naš cilj je da težimo ka Evropi i da naš festival jednog dana bude kao taj u Italiji koji je okupio 70.000 posetilaca – zaključio je Arpaš.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Nataša Ivančević, ispred sportskog dela “Tour De Fruška” je rekla neštvo više o svim trkama koje se organizuju na ovoj planini:

-Ove godine trka je 12.5 kilometara, sa šest metara uspona. Staza je predivna, drago mi je što će učesnici ići stazama kojima se ređe ide i moćiće da dožive taj deo Vrdnika i Fruške gore koji do sada možda nisu imali prilike da vide. Imali smo predaktivnost ove trke, to je bio jedan trening na kom je bilo preko 40 trkača koji su došli da testiraju stazu, što je velik broj za tako neki događaj.

Ono što se ove godine razlikuje, od prošle Ivančević je istakla da ove godine imaju trku koju su nazvali osvajanje Vrdničke kule, a to je jedna od zanimljivosti ove godine.

Foto: tourdefruska.com

-Posebno smo ponosni na startni paket koji su od velike važnosti učesnicima, oni su izuzetno kvalitetni i sadržajni. Već imamo ljude koji jedva čekaju da obuku te majice i osvoje medalje, a “Trail trkom” startuje ovogodišnja manifestacija  – zaključuje Nataša.

– Grad Novi Sad ima iskustva u organizaciji ovakvih sportskih događaja i uvek rado podržava njihove realizacije. Mi smo organizovali nekoliko takmičenja i u planinskom trčanju na tvrđavi, kao i trke u biciklizmu, što je Novi Sad pozicioniralo na mapu svetskog biciklizma. U ovom slučaju biciklistički klub “Invicta” potpomaže biciklizmu u našem gradu, gde se svake godine podiže lestvica kako u organizaciji tako i u kvalitetu. U Vrdniku se infrastrukturno povećava kvalitet samog mesta i vidimo koliko to sve ima veze sa našim gradom, posebno što se na teritoriji grada odvijaju manifestacije koje su usko povezane sa takmičenjem “Tour de Fruška”. Mi ćemo kao grad uvek se radovati saradnji sa Pokrajinskom vladom sa kojom takoće imamo dobro iskustvo i rezultate – rekao je Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća za sport i omladinu.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Prisutnima se za kraj obratio i Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade koji je istakao koliko je ova manifestacija značajna za razvoj regiona:

– Sve je spremno za 20. maj kada će se održati ova manifestacija, koja će svoj nastavak imati u septembru mesecu. Ono što nas sada očekuje je da imamo i veliko angažovanje ljudi koji se nalaze u celoj organizaciji, i profesionalaca i volontera. Važno je učešće i lokalne samouprave u Irigu koja nam je pružila značajnu pomoć kao i Grad Novi Sad. Veliki broj Novosađana učestvuje u ovoj manifestaciji i baš zbog toga je ona veoma važna za Frušku goru i njen razvoj. Cilj ove manifestacije je da kroz sport i zajedništvo i podizanje svesti o ekologiji, motivišemo ljude da ovde borave, da se druže i da pomognemo sveukupnom razvoju Iriga i cele Fruške gore. Ove godine ćemo imati nešto veći broj učesnika, a traka će zvanično startovati u 11 časova. Markirane su nove staze, a imaćemo i nove četiri stanice za punjenje električnih bicikala naravno na solarnu energiju koju ćemo postaviti do kraja leta. Nadam se i da ćemo u narednih desetak dana postaviti i jednu stanicu sa šest mesta za punjenje bicikala ovde u kompleksu hotela Fruške terme. Želim da pozovem sve koji su raspoloženi da dođu i da se sa nama druže narednog vikenda na Fruškoj gori.

Foto: FB/Tour de Fruška

Ovogodišnja manifestacija “Tour de Fruška” imaće i humanitarni karakter gde će svi posetioci imati mogućnost da daju dobrovoljne priloge za svu decu koja boluju od dijabetesa kojima je važno pomoći na sve moguće načine.

Novina koja će biti realizovana u sklopu ove manifestacije u hotelu “Fruške Terme” jeste koncert Marka Lujisa, u subotu, 20. maja sa početkom u 20:30 časova.

Još jednom vas sve pozivamo da sledeći vikend rezervišete za Frušku goru!

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага