Za vikend počinju “Dani grožđa” u Banoštoru

Foto: Opština Beočin

Manifestacija „Banoštorski dani grožđa“ kojom se tradicionalno najavljuje početak berbe na severnim padinama Fruške gore biće održana 26. put predstojećeg vikenda 3. i 4. septembra.

Organizatori su i ove godine najavili bogat i raznovrstan izložbeni, kulturni i zabavni program koji će na dobar način predstaviti ponudu lokalnih vinara, udruženja i gastronomsku ponudu tradicionalnih sremačkih specijaliteta.

Posetioci će imati priliku da uživaju u defileu učesnika i velikoj izložbi vina, nastupima lokalnih tamburaških sastava i muzičkom programu u okviru koga nas u prvoj večeri očekuje kocert Aleksandre Mladenović.

Za najmlađe posetioce u Banoštor nam ovog vikenda stiže i luna park kao i najbolji licideri koji će svojim šarolikim štandovima i poslasticama zasladiti druženje u predstojećim danima grožđa.

Poznati kao dobri domaćini Banoštorci pozivaju goste i na druženje uz Dunav i lovački paprikaš i kuvanje pudarca uz pratnju tamburaša.

Svečano otvaranje 26. „Banoštorskih dana grožđa“ je u subotu, 3. septembra u 14 časova. Manifestacija će biti otvorena tradicionalnim defileom učesnika koji svake godine prolazi selom za uspešnu berbu i dobar rod grožđa.

Manifestaciju organizuje Mesna zajednica Banoštor uz podršku Centra za kulturu sport i turizam opštine Beočin i pokroviteljstvo Skupštine opštine Beočin.

 

nsuzivo.rs

Tagovi:

Podeli vesti:
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti