Претрага
Претрага
Close this search box.

ZA ZELENIJI I ZDRAVIJI GRAD U planu biciklistička staza preko Mosta slobode, novi parkovi niču na više lokacija u gradu

Foto: nsuzivo.rs

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić najavio je na današnjoj sednici Skupštine grada izgradnju novih i rehabilitaciju postojećih biciklističkih staza u Novom Sadu, sa glavnim ciljem da građani još više koriste dvotočkaše kao prevozno sredstvo.

– Predstoji nam da radimo rekonstrukciju devastiranih biciklističkih staza u gradu. Mislim da Most slobode mora da dobije biciklističku stazu, ali trenutno čekamo reč struke o tome, kako bismo mogli da donesemo konačnu odluku – istakao je Đurić.

Trenutno je u izgradnji biciklistička staza Novi Sad-Rumenka-Irmovo-Kisač-Čenej. Reč je o najdužoj biciklističkoj ruti u novosadskoj opštini. Dužina staze će biti više od 20 kilometara.

Postojeći parkovi se uređuju, gradnja novih teče po planu

Gradonačelnik Đurić se osvrnuo i na uređenje parkova u Novom Sadu, istakavši da komunalna preduzeća udruženo rade na njihovom sređivanju.

– JKP “Gradsko zelenilo” i JKP “Gradska čistoća” zajedno su uredili Dunavski park, Železnički park, Petrovaradinsku tvrđavu, Sentandrejski park i potez duž Primorske ulice.

Foto: Ustupljene fotografije

Istakao je da se trenutno radi projektovanje Univerzitetskog parka, na kome bi konkretni radovi trebali da počnu do kraja tekuće godine. Takođe, u toku su radovi u parku kod Spensa, koji će, prema rečima izvođača, biti završeni pre planiranog roka. Kod Železničkog mosta izvode se radovi u Omladinskom parku, koji teku planiranom dinamikom.

Pored toga, u planu je da zelena površina u ulici Narodnog fronta postane parkovska površina.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Borka
05.03.2024 19:05

Gospodine Djuric kada ce biti urađena i do Stepanovica biciklisticka staza,pozdrav

Povezane vesti