Foto: Novosti
Međunarodna organizacija za porodicu, uključujući i srpski Centar za zaštitu porodice, pokrenuli su međunarodnu peticiju Dump Disney (u prevodu “Baci u đubre”) kojom se traži zabrana Diznijevog animiranog filma “Čudesni svet”, jer je sadržaj ovog crtaća, kako su ocenili pokretači peticije, neprilagođen publici kojoj je namenjen. Nakon što je crtać u kome je glavni junak gej dečak stigao i u naše bioskopske dvorane, i u Srbiji je pokrenuta peticija za uklanjanje filma sa repertoara pod nazivom SklizniDizni.com.

Peticiju je do sada potpisalo oko 20.000 ljudi.

Zahtev je upućen Igoru Stankoviću, direktoru MCF MegaCom Film, Ivanu Hiniću iz “Sinepleksa” i Marku Starčeviću iz “Kino stara”, u kojima se prikazuje sporni sadržaj.

– Dižemo svoj glas protiv sve brutalnije i nasilnije kvir propagande, koja se bezobzirno nameće mladim generacijama – ističe se u tekstu peticije.

Inače, u najnovijem Diznijevom animiranom filmu, jedan od junaka filma je tinejdžer koji je zaljubljen u drugog dečaka. Kada svome ocu kaže kako se oseća, otac ga podržava i daje mu ljubavne savete ne osvrćući se na to u koga je dečak zaljubljen.

Ni u jednoj promociji ili najavi filma nije naglašeno da on sadrži ovakve scene, a na sadržaj filma najpre su reagovali roditelji dece u Novom Pazaru. Oni su zatražili od uprave Kulturnog centra Novi Pazar u kome je film prikazivan da se povuče sa repertoara, što je i učinjeno.

U ovoj ustanovi kažu da jeste bilo prigovora roditelja i “burnih reakcija”, ali da se od prikazivanja filma odustalo iz drugih razloga – “zato što nije postojalo interesovanje publike”.

– Film je prvi put prikazan u novembru, a druga projekcija, iako zakazana, nije održana. Takođe film nije uvršten u repertoar za decembar – pojašnjavaju u novopazarskom Kulturnom centru.

Roditelji smatraju da deca u uzrastu kome je crtać namenjen ne mogu kritički da se odnose prema svojoj ili tuđoj seksualnosti, i na taj način se suptilno sprovodi propaganda netradicionalnih seksualnih odnosa maloletnim licima.

– Niko od nas ne vodi decu u bioskop da bi bili izloženi LGBT ideologiji – poručili su roditelji.

Dizni postaje sve radikalniji

Tokom godina, “Dizni” je postajao sve radikalniji u prihvatanju rodne ideologije i LGBT agende, od parada ponosa u Dizni zabavnim parkovima u SAD, do forsiranja rodne ideologije u Diznijevim filmovima.

Novosti

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments