Претрага
Претрага
Close this search box.

Zamenik gradonačelnika Grada Novog Sada Milan Đurić, razovarao je sa kordinatorom Faro mreže i Odeljenja za kulturnu baštinu pri Savetu Evrope o uređenju i rekonstrukciji Almaškog kraja (FOTO)

Foto: screenshot/instagram

Zamenik gradonačelnika Grada Novog Sada Milan Đurić, razovarao je sa kordinatorom Faro mreže i Odeljenja za kulturnu baštinu pri Savetu Evrope o uređenju i rekonstrukciji Almaškog kraja.

-Sa koordinatorom Faro mreže i Odeljenja za kulturnu baštinu pri Savetu Evrope, Frances Pla, i Jovanom Poznan iz Odeljenja za kulturnu baštinu Saveta Evrope, kao i predstavnicima udruženja “Almašani”, razgovarao sam o uređenju i rekonstrukciji Almaškog kraja, jednom od najvećih gradskih projekata- rekao je Đurić.

Foto: screenshot/instagram

-Faro mreža okuplja i povezuje organizacije lokalnih zajednica koje kulturno nasleđe aktivno koriste kao potencijal za razvoj svojih sredina i to čine uvažavajući principe Faro konvencije, koju je Republika Srbija ratifikovala 2009. godine. Predstavnici Saveta Evrope su istakli na sastanku da je ovo jedinstven projekat u Evropi, jer smo mi prvi Grad koji je napravio ovakav koncept projekta gde su uključeni nosioci javnih ovlašćenja i civilni sektor, a posebno su ukazali da smo jedinstveni po tome što ne postoji primer u Evropi da se ovakav kapitalni projekat finansira iz budžeta Grada i APV, kao što je slučaj kod nas. Zaista mi je bilo puno srce kada sam čuo da dajemo dobar primer drugim evropskim gradovima, a nas očekuje puno rada na ovom projektu, kao i sama realizacija. Duboko verujem u ovaj projekat i ljude koji rade na njemu i siguran sam da će zajedničkim snagama Almaški kraj postati primer dobre prakse u očuvanju kulturnog nasleđa- istakao je Đurić.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti